Tot onze droefheid is onze kolonel, archivaris en eindredacteur van ons kwartaalblad “Sjötterskâl” Arno Roeloffzen op 77-jarige leeftijd overleden. Al 44 jaar was Arno lid van onze schutterij.

In 1979 begon Arno als geweerdrager en schopte hij het via onderofficier tot officier in de rang van kolonel en hij droeg zijn functie met veel trots en verve uit. De laatste jaren lukte het niet meer om een hele optocht mee te lopen, maar stapte hij vóór het defilé in, om zo toch nog de laatste meters te kunnen mee marcheren. Bestuurlijk was Arno ook onmisbaar voor onze vereniging. Vanaf 1981 eerst als 2e secretaris, een jaar later werd hij 1e secretaris en tevens archivaris tot hij in 1999 zijn taak door te geven aan de “jongere generatie”. Ook heeft hij in 1981 samen met Harry Schurgers het kwartaalblad “Sjötterskâl” bedacht en is hij tot het laatst betrokken geweest bij de eindredactie. Hij was erg precies en gedetailleerd en wist altijd wel een anekdote te vertellen of een taalfout te verbeteren. Daarnaast was hij mede-initiator en organisator van het grote, 400-jarige jubileumfeest van onze vereniging in 1999 en heeft hij het jubileummagazine “400 jaar St. Martinus” gemaakt, een zeer waardevol naslagwerk voor onze vereniging. Hij had er erg veel zin in om samen met het bestuur het aankomende schuttersweekend te organiseren, maar het mocht helaas niet zijn.

Tot het laatst heeft Arno ons zo goed als het nog kon vergezeld bij onze activiteiten zoals het schuttersfeest in Mheer op zondag 21 mei jl. en het verjaardagsfeest van onze generaal Harry Schurgers op 17 juni jl. 3 dagen later kwam hij -tot zijn eigen ergernis- in het Maastricht UMC terecht als gevolg van een bloeding in zijn hoofd en door een opeenstapeling van gebeurtenissen is hij hier op donderdag 6 juli jl. helaas overleden.

Een bijzonder lief en kundig mens is van ons heengegaan en wij zullen hem gedenken met diep respect en dankbaarheid. Wij wensen de familie veel sterkte met dit verlies.

Arno, dankjewel voor alles en rust zacht!

Houthem, 12 juli 2023
Fotocredits hierboven: Lieske Leunissen

Morgen, donderdag 13 juli 2023, zullen wij Arno naar zijn laatste rustplaats begeleiden in de vorm van een uitvaart met schutterseer. De aangesloten verenigingen van de RK ZLSB zijn beleefd uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het afscheid van Arno tijdens de uitvaartdienst om 11.00 uur in de Houthemse H. Gerlachuskerk. We verzamelen om 10.15u in Gemeenschapshuis de Holle Eik en marcheren dan samen (in rustig tempo) naar de naastgelegen kerk. Aansluitend aan de dienst is er voor de aangesloten verenigingen gelegenheid om afscheid van Arno te nemen waarna de genodigden en Schutterij Sint Martinus Houthem-St. Gerlach Arno de laatste eer zullen bewijzen bij het crematorium La Grande Suisse in Maastricht met aansluitend de koffietafel.

Vanaf deze plek wensen wij José, Franklin, Angelique, Linda, Maurice & Sabine en Armand heel veel sterkte met dit grote verlies en hopen we dat ze de kracht vinden om dit een plekje te geven.

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!