Ze hebben er drie jaar op gewacht en nu was het eindelijk zo ver: ZLF in Schimmert. En toch was het voor ons nog te snel. Een periode van rouw staat nergens officieel beschreven en dat is ook volkomen logisch. Die kun je namelijk niet meten in uren, dagen, maanden. Al wordt toch blijkbaar van een schutterij verwacht dat ze binnen een vastgestelde tijd weer up and running is. En zo niet, dan heeft dat consequenties die wij als vereniging niet wilden dragen. Dus werd alle moed verzameld en werd toch deelgenomen aan -zoals men zegt- het gezelligste schuttersfeest van het jaar. En normaal is het dat ook, alleen dit jaar niet. Want zo snel na het verlies van ons dierbare lid Arno weer de straat op, dat voelde voor velen van ons niet goed. Ookal hadden we ons nog zo voorgenomen om de schouders niet te laten hangen.

Om 11 uur verzamelden we bij de Holle Eik voor het inladen van de auto’s, met spullen en leden. Schimmert was zo dichtbij, dat kon ook wel carpoolend. Via de heuvellandroute (Houthem – Strabeek – Schimmert – Aalbeek – Oensel – Schimmert) kwamen we uiteindelijk aan op de stoffige parkeerweide. Het terrein zag er compact uit, alles lekker dicht bij elkaar en heel overzichtelijk. Dat hadden die van St. Sebastiaan goed geregeld! Richard’s auto was gebombardeerd tot materiaalwagen en daar kwamen we een leuke verrassing tegen! Een nieuw lid? Een hernieuwd lid? Hoe dan ook stonden daar twee mannen die ons die dag muzikaal zouden gaan ondersteunen. Frank Van Weers, natuurlijk geen onbekende, had afgelopen week toegezegd ons uit te willen helpen op de dikke trom. Dit vanwege de logische afwezigheid van Armand. En Daniel Baai, sinds kort woonachtig op Sint Gerlach en tijdens de recente buurt-barbecue gelijk gevraagd door Mathie en Danique of hij het leuk zou vinden om ons klaroenkorps muzikaal te ondersteunen. Hij studeert in Maastricht en drumt namelijk in een studentenband en thuis oefent hij er op de trom dan ook regelmatig flink op los. En dat hadden Mathie en Danique gehoord, dus dan is het snel beklonken en werd hij gevraagd of hij mee wilde gaan met de snare drum tijdens de optocht van het ZLF. Dus werd er een blouse uit de kast getrokken, werden de muziekwerken gemaild om te kunnen oefenen en zondag stond hij er maar mooi samen met Frank. Dankjewel heren!

Omdat we al een wereldreis hadden gemaakt en we natuurlijk ook even nodig hadden om kennis te maken en bij te praten, was het al snel tijd voor het opstellen voor de optocht. We waren optochtnummer 34 en zouden rond half twee moeten vertrekken, maar het schema liep uit dus was het even wachten tot we konden vertrekken. En menig schutterij stond al stil voor ze het terrein af waren, dus we hoopten dat dat in de optocht zelf niet het geval was. Maar helaas, ook gedurende de optocht stonden we diverse malen stil, wat voor gaten zorgde. En dat was op het filmpje van Zo-NWS (zie link onder dit bericht) ook wel heel goed te zien. Het filmpje is overigens erg goed in elkaar gezet, de verslaggevers Ton van Hoorn en Karel van Knippenberg hebben ons netjes neergezet. De Geliënde zouden trots op ons zijn geweest (“Luuj, de oetsjlaag van d’n optoch kump get laater.. Want v’r motte effe wachte op de gaater”.. ). Bij terugkomst op het schuttersterrein stonden vrijwilligers klaar met water, dat heel welkom was. Daarna gingen we ons omkleden, want er was -in overleg met de organisatie- bewust gekozen om alleen de optocht mee te lopen. Het hoog nodige. En daar was bij de organisatie gelukkig ook alle begrip voor, heel fijn.

Daarna werden in de tent nog de laatste bonnen opgemaakt en toen gingen we huiswaarts. Er was afgesproken dat we ook niet gejureerd zouden worden, maar dat bleek achteraf toch te zijn gedaan. De uitslagen waren als volgt:
-Beste houding optocht: 20e (vd 28)
-Beste defilé: 27e (vd 28)
-Mooiste geheel: 28e (vd 28)
-Beste vaandeldrager: 11e (vd 28!!!)

Trots op onze vaandeldrager Aloys! En trots op alle leden die zich bij elkaar hebben geraapt en zich gisteren van hun beste kant hebben laten zien. En alle begrip voor de beslissing van Maurice en Armand om niet mee te gaan. Volgende keer gaan we er weer vol goede moed tegenaan!

De volledige optocht is terug te kijken via Zo-NWS: https://www.zo-nws.nl/video-optocht-zlf-schimmert en via onze facebookpagina kunnen jullie het stukje van ons zien, gemaakt door -inmiddels onze razende reporter- 😉 Daniëlle Koumans-Gulikers. Dankjewel alweer! Fotocredits: Gerd en Linda Booten!

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!