St. Martinusviering

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

St. Martinusviering

november 11, 2023 @ 17:45 - 20:00

Zaterdag 11 november a.s. staat in ons prachtige dorp weer de jaarlijkse Sint Martinusviering met aansluitend de opening van de Houthemse vastelaovend op het programma. De kinderen van Houthem hebben eerder die dag prachtige lampionnen geknutseld en mogen deze ’s avonds showen aan de inwoners tijdens de Sint Martinusoptocht die ook dit jaar weer wordt voorgegaan door onze schutterij met in ons midden de prinsenparen van CV De Boschrave en JCV de Boschräefkes en achter de jeugd sluit de H. Martinus te paard met de bedelaar de optocht.
We lopen het gebruikelijke rondje door Houthem-Zuid met een rondje om het plein. Bij terugkomst in de Baron de Selysstraat wordt vóór de Holle Eik het Martinusvuur ontstoken en zal onze beschermheer (en oudste lid) Jan Wortmann op zijn onnavolgbare manier het verkorte Martinusverhaal voordragen voor de kinderen. Aansluitend is er chocomel en cake en speelt ons klaroenkorps nog een muziekwerk ter afsluiting van de Sint Martinusviering.
Vervolgens wordt bij de raaf in het park het vastelaovesseizoen geopend met o.a. het dopen van de raaf en het gezamenlijk zingen van het Boschravelied. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn zodat we samen deze mooie vastelaovesperiode kunnen starten.
Voor meer info check tzt onze website.
Groetjes namens de organisatie: JongHouthem, CV De Boschrave, JCV De Boschräefkes en Schutterij Sint Martinus Houthem-St. Gerlach!

Gegevens

Datum:
november 11, 2023
Tijd:
17:45 - 20:00

Locatie

Houthem