Kijkend naar het weer zou je bijna denken dat we al in oktober zitten, maar niets is minder waar. Binnenkort barst de strijd om de hoogste titel binnen onze vereniging weer los! En vooral dit jaar, belooft het een heel belangrijke te worden. Want wie dit jaar het laatste restje hout van de vogelstang afschiet, mag zich als schutterskoning(in) laten zien tijdens het schuttersweekend 2024!

Sinds enkele jaren mogen ook burgers op de schutterskoningsvogel schieten, uiteraard wel met de nodige regels. Want het draait natuurlijk niet alleen om ons eigen schuttersfeest. We hebben een drukke jaaragenda waarbij de koning(in) altijd representatief en gemotiveerd aanwezig dient te zijn. De vereniging mag niet uittrekken zonder de aanwezigheid van hun schutterskoning(in), wat veel inzet en doorzettingsvermogen met zich meebrengt. Dus als je je hiervoor wilt aanmelden, dan kun je een mailtje sturen naar secretaris@schutterijhouthem.nl. Danique zal je dan voorzien van de benodigde informatie om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken. Uiteraard liggen de formulieren hiervoor ook gewoon op locatie op de dag van het koningsvogelschieten.

Op zaterdag 26 augustus aanstaande gaat het dan gebeuren op onze schutterslocatie op Landgoed Sint Gerlach. De opzet zal conform het Houthems Zestalschieten zijn, met als verschil dat we nu natuurlijk op een houten vogel gaan schieten en niet op “bölkes”. Het tijdschema is ongeveer als volgt:
– Vanaf 10.00u: opbouwwerkzaamheden op de schietweide
– Rond 12.00u: afzetten Ingendael
– 13.00u: verzamelen bij de Holle Eik voor afhalen schutterskoning
– 13.15u: afhalen Schutterskoning 2022-2023: Nick Jansen (bij Tonie Haagmans, St. Gerlachstraat 11)
– +/- 13.30u: marcherend richting schutterslocatie voor afnemen defilé voor genodigden en openen koningsvogelschieten
– 14.00u: inschrijven koningsvogel-, burgervogel- en jeugdschieten
– uiterlijk 14.30u: start vogelschieten
– +/- 18.30u: huldiging nieuwe koningen en afnemen defilé bij het bordes van Château Sint Gerlach
– aansluitend marcheren richting Holle Eik voor afsluiten koningsvogelschieten
Daarna gaat IEDEREEN terug richting schutterslocatie voor opruimwerkzaamheden.

De dag erna staat het gastschuttersfeest van onze buren van het Nachtwachtgilde Berg en Terblijt op het programma, dus we hopen dat iedereen een handje mee wil helpen met opruimen zodat we enigszins op tijd ons bedje kunnen opzoeken en er de dag erna een nieuwe mooie dag van kunnen maken.

Hebben jullie er ook al zo’n zin in?

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!