Het seizoen is ten einde voor onze schutterij. Toch wordt er achter de schermen heel hard gewerkt aan de organisatie van ons schuttersweekend 2024 waardoor helaas dit verslag ietwat verlaat is. Desalniettemin willen we graag weer even terugdenken aan dit gezellige schuttersfeest bij onze schuttersvrienden van het Nachtwachtgilde Berg & Terblijt.

Aangezien dit in de woonplaats van onze vaste materiaalwagenchauffeur Rick (KRick voor insiders ;-)) was, werd deze dit keer door onze voorzitter Dirk gereden. Om 10.15u verzamelden de leden bij de Holle Eik voor het inladen van de laatste spullen in de materiaalwagen en een klein kwartiertje later kon de roadtrip naar Berg en Terblijt beginnen. De parkeerplaats voor onze materiaalwagen én de carpoolauto’s was lekker dichtbij het terrein, toppie! En dat was ook maar goed, want we waren vrij snel ook al aan de beurt voor de presentatie. Waar we in de optocht optochtnummer 10 hadden, waren we nu als eerste aan de beurt om ons te presenteren aan de hoogheden van het Nachtwachtgilde, het bestuur van Bond Berg & Dal, Pastoor Dieteren en de afvaardiging van de Gemeente Valkenburg a/d Geul. Voor de gelegenheid waren ook dhr. Oostwegel en dhr. Wortmann, onze provoostgeneraal en beschermheer, aangesloten. Daarom hadden we van tevoren bij de materiaalwagen nog een paar keer het presenteren geoefend. Stapje naar achteren en inschuiven of niet of weer wel. Blijft toch altijd even nadenken. Uiteindelijk hebben we veel geleerd tijdens de presentatie, op naar de optocht en de muziek- en schoonheidswedstrijden.

Die laatste waren al vóór de optocht, om 12.45u traden de marketentsters Eveline en Tess uit en om 12.55u was generaal Harry aan de beurt. Dat liep een beetje uit en was spannend, want de dames traden voor het eerst samen uit. Germaine was helaas ziek, anders was het voor haar ook een primeur als marketentstergroep. Van de feedback die iedereen kreeg, werd veel geleerd. Vanwege het uitlopen was het ook al snel weer tijd voor het opstellen voor de optocht. Oorspronkelijk waren we optochtnummer 9, maar de organisatie had nog een extra “gastvereniging” uitgenodigd zijnde Schutterij Saint Orange uit Berg en Terblijt. Zij zijn beter bekend als groep 5 van OBS Berg die tijdens het Scholierenschuttersfeest eerder die maand gewonnen hadden. Burgemeester Prevoo vroeg de kids om lekker vooraan te gaan staan, omdat ze nu een beetje plompverloren tussen de schutterijen stonden. En trots dat ze waren!

Na alle speeches kon de optocht door de straten van Berg en Terblijt dan eindelijk beginnen. Het was een korte optocht, 1.500 meter maar. Dat zorgde ervoor dat we halverwege stil kwamen te staan en vóór het defilé stonden we nog eens stil, maar dat kwam doordat Schutterij Saint Orange voor ons het publiek trakteerde op hun jel en al het andere dat ze geoefend hadden. Het defilé lag dicht bij het schuttersterrein, dus we waren snel weer terug. Al was het super om te zien dat zoveel mensen langs de kant stonden overal. Altijd genieten.

Na terugkomst op het terrein moest het klaroenkorps zich gaan klaarmaken voor hun uittreden, dat stond namelijk al om 15.30u gepland. Ook zij lieten zich van hun beste kant zien. En daarna was het wachten op de uitslagen…die niet kwamen. Er werd gezegd dat om 19.20u de uitslagen van de gastverenigingen zouden worden gemeld, maar we wachtten en we wachtten en we wachtten tot we uiteindelijk niet langer konden wachten. We moesten immers op tijd de materiaalwagen leeg maken bij de Holle Eik en hem terugbrengen en aangezien de voorzitter daarna ook nog helemaal naar Born moest, werd besloten om toch maar huiswaarts te keren zonder duidelijkheid over eventuele gewonnen prijzen. Al speelden TONCA en Brent Sleijpen de sterren van de hemel en werd die laatste meteen maar al gestrikt voor ons eigen schuttersweekend volgend jaar.

Een dag later werden de prijzen toch bekend gemaakt. We behaalden in Berg de volgende prijzen:
1e prijs Beste Bordjesdrager: Isabella Hollanders !!!
3e prijs Beste Presentatie
3e prijs Mooiste Geheel
3e prijs Mooiste Uniform
3e prijs Beste Houding optocht
2e prijs Beste Defilé
2e prijs Beste Vaandeldrager Aloys Ackermans
2e prijs Beste Commandant Ad Jansen
1e prijs Beste Generaal Harry Schurgers
1e prijs Mooiste Marketentster Eveline Darding-Curfs
2e prijs Beste Tambour-maître Roana Hessels
2e prijs Beste Muziekkorps concert- en marswedstrijd

We mogen terugkijken op een gezellige dag en een goed georganiseerd schuttersfeest. Top!

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!