Schutterijen staan bekend om hun tradities. Tradities die niet alleen maar vertellen waar ze vandaan komen en wat hun geschiedenis is. Maar tradities die vandaag de dag nog steeds actief worden beleefd. Een taak en plicht die wij nog vele jaren met trots en eer willen voorzetten.

De bezuinigingen van het kabinet en de coronacrisis hebben diepe wonden achtergelaten in de cultuursector. En de prijsstijgingen raken ons allemaal. Met als gevolg dat schutterijen nog meer dan voorheen afhankelijk zijn geworden van de financiële steun van derden. Onze schutterij is daarin geen uitzondering.

Voor 2024 staat ons een druk programma te wachten. Niet alleen mogen wij in mei het bondsschuttersfeest organiseren. Een feest waarin vele schutterijen op het landgoed van Chateau St. Gerlach zullen zijn te bewonderen en waar kennis kan worden gemaakt met deze tradities. In 2024 vieren wij ook nog eens ons 425-jarig bestaan. Een mijlpaal in de geschiedenis van onze schutterij. Een mijlpaal ter ere waarvan onder andere een expositieruimte op Chateau St. Gerlach gaat worden ingericht. U bent van harte welkom op beide evenementen.

Om dit mogelijk te maken, is extra financiële steun nodig. U mag zelf bepalen met welk bedrag u ons wilt steunen. Alle steun is welkom. Het gaat om een eenmalige bijdrage. U bent niet verplicht uw naam en email-adres te vermelden. Doet u dat wel, dan krijgt u regelmatig een nieuwsbrief van ons waarin we u op de hoogte houden van het programma.

U kunt er ook voor kiezen lid te worden van onze Vriendenclub. Dit is een bijzondere club lokale ondernemers en particulieren die ervoor hebben gekozen ons voor een wat langere termijn te steunen. In dat geval wil ik u doorverwijzen naar de pagina van de Vriendenclub waar u een bericht kunt achterlaten. Wij zullen dan zsm contact met u opnemen.

Tot dusver is € 225 gedoneerd. Wij danken deze donateurs.

1 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!