Gisteren waren we nog voor het laatst bij elkaar bij onze schietboom om samen het schuttersseizoen 2023 af te sluiten met het uitschieten van het persoonlijk kampioenschap en aansluitend een gezellige barbecue voor alle leden.

De middag startte omstreeks 14.00u met het uitschieten van het persoonlijk kampioenschap, ons erekruisschieten. Erg spannend zou die strijd niet meer zijn, want Christian Hollanders had al de meeste bölkes raak op zijn naam staan. Maar Rick Kulmer kon nog roet in het eten gooien, want die moest nog een aantal schietoefeningen inhalen en kon daardoor zomaar gelijk komen en dan zou er nog een kavelwedstrijd nodig zijn. Helaas miste Rick één van zijn inhaalschoten waardoor de strijd gestreden bleek en we Christian konden feliciteren met zijn eerste eremetaal voor op z’n uniform. Meteen in zijn eerste echte schuttersjaar al het erekruis winnen, wat een super prestatie! En Rick kreeg als troost een bezoekje van zijn vader Gunther cadeau, dus die stopte ook snel met huilen..

Daarna ging de strijd door voor het “bölke van het jaar”. Die strijd ging tussen Richard Spee en Danique Broers. Onze secretaris en penningmeester hebben blijkbaar andere kwaliteiten, maar wel dapper dat ze het seizoen meegedaan hebben. Uiteindelijk moest Danique het onderspit delven en won zij het door onze schietmeester Aloys Ackermans handgemaakte bölke van het jaar. Dat maakte bijna dat je wel wilde verliezen om de trofee te kunnen winnen, want wat was het een super mooie trofee.

Na al die spanning en sensatie spraken de huidige en oud voorzitter de leden nog kort toe waarbij onze oud voorzitter Harry de leden vertelde dat hij het komende schuttersseizoen een mooie koningin aan zijn zijde zou hebben in de persoon van Chantal van Café ’t Wit Paerd! Inburgeren 2.0 zullen we maar zeggen. Welkom Chantal, we hopen je snel in ons midden te hebben. Hoe dan ook zal ze voor het eerst tijdens de jaarmis in maart haar opwachting in vol ornaat maken.

Daarna werd snel de barbecue aangestoken, want het was koud en winderig en iedereen had inmiddels honger gekregen. De barbecue was goed verzorgd door het bestuur en het eten smaakte dan ook heerlijk. Na de barbecue werd snel opgeruimd, want een groot aantal leden was vanuit hun andere verenigingen uitgenodigd voor de officiële opening van Café ’t Wit Paerd onder haar nieuwe uitbaters (waaronder dus onze koningin Chantal). Dank ook aan VV IASON voor het mogen gebruik maken van hun toilet

1 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!