In aanvulling op eerdere berichtgeving is nu duidelijk geworden dat alle activiteiten in de komende periode geen doorgang vinden. Dat betekent dat onze schuttersagenda leger en leger wordt in 2020. En daarom hebben we besloten om daarmee ook ons koningsvogelschieten af te gelasten.

We hebben vorig jaar een super koningsvogelschieten gehad waarbij onze grenadier Kevin Schrooders zich schutterskoning schoot, onze dorpsgenoot Christian Hollanders werd die dag burgerkoning en onze jeugdmarketentster Tess Van Melick werd jeugdkoningin. Ze keken uit naar een top jaar waarin ze zouden schitteren met hun behaalde titels. Het coronavirus gooit wat dat betreft toch flink roet in het eten, want met uitzondering van de Sint Martinusviering, het Sint Gerlachusoctaaf en de erehaag bij het afscheid van onze provoostgeneraal Camille Oostwegel Sr. in het paviljoen hebben de drie kanjers geen activiteiten mogen beleven. Het zou dan ook erg teleurstellend zijn als we het koningsvogelschieten zouden organiseren en hun jaar daarmee zou eindigen nog voordat het goed en wel begonnen was. Vandaar dat we tot dit besluit zijn gekomen.

Op de dag waarop het koningsvogelschieten zou plaatsvinden (zaterdag 22 augustus 2020) zullen we een alternatief programma voor onze leden gaan verzinnen om toch langzaam weer de schuttersneuzen dezelfde kant op te krijgen. Waar we elkaar in deze tijd meermaals per week zouden ontmoeten, moeten we het zonder elkaar stellen en dat is een vreemde gewaarwording. Maar hoe dan ook is en blijft de gezondheid van eenieder het belangrijkst. Dus blijf alsjeblieft allemaal gezond zodat we -zodra het weer kan en mag- de draad weer kunnen oppakken en het Sint Martinushart weer harder kan gaan kloppen.

We hopen in oktober weer te kunnen starten met onze ledenvergadering, maar daarover later meer. Tot die tijd worden wel de kwartaalbladen nog rondgebracht aan de leden en sponsoren, te beginnen met het 4e kwartaal van 2019 dat binnen 14 dagen op jullie deurmat ligt. We zijn benieuwd naar jullie meningen en wensen jullie veel lees- en puzzelplezier.

Liefs namens het bestuur,
Renate Hambeukers (secretaris)

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!