Lieve mensen,

Helaas zorgt het corona-virus ervoor dat ook de schutterswereld stil staat. Gezamenlijke activiteiten liggen verplicht tot 1 juni 2020 stil, met een optie op nóg langer. Dit is besloten door onze Nederlandse regering, dus ook wij kunnen (én wíllen) geen risico’s lopen.

We hebben daarom moeten besluiten om álle door ons georganiseerde activiteiten tot nader order stop te leggen. Dat zijn de volgende activiteiten:
– Zondag 29 maart: Jaarmis, schuttersmaal en huldiging van onze jubilarissen Arno Roeloffzen (40 jaar) en Roland Hessels (12,5 jaar).
– Maandag 1 juni: Houthems Zestalschieten
– Opening schietseizoen (hiervoor was nog geen datum geprikt)

De jaarmis en opening van het schietseizoen zullen op een later tijdstip in het jaar hopelijk worden ingehaald. Het Houthems Zestalschieten wordt dit jaar niet ingehaald, maar we hopen dat we volgend jaar vol goede moed weer alle zestallen op onze schuttersweide mogen begroeten. De dames van “Veer sjeete op sjerrep” mogen de titel daarom nog een jaar extra dragen.

Daarnaast gaan ook de volgende activiteiten waaraan wij deel zouden nemen niet door:
– Zaterdag 11 april: Schietconcours Groot Valkenburg te Berg&Terblijt
– Maandag 4 mei: Dodenherdenking te Valkenburg
– Zondag 14 juni: Bondsschuttersfeest te Valkenburg
– Zondag 5 juli: OLS te Meijel

De volgende activiteiten staan ook op de “nominatielijst”, maar annulering is nog niet officieel aan ons bevestigd:
– Maandag 27 april: Koningsdag te Houthem
– Zondag 31 mei: H. Sacramentsprocessie te Houthem

Door deze maatregelen én de daardoor verplichte sluiting van ons verenigingslokaal zijn ook de vergaderingen, de exercitieoefeningen én de repetities van ons Klaroenkorps afgelast.

We hebben nog geen idee hoe onze schuttersagenda zich gaat ontwikkelen de komende maanden, maar we houden jullie op de hoogte. Houd daarom onze Facebookpagina goed in de gaten.

We willen alle leden en hun families, alle mensen die onze vereniging een warm hart toedragen en vooral alle collega-verenigingen en sponsoren waaronder de bedrijven die door deze corona-crisis hard worden geraakt heel veel sterkte en kracht toewensen. Blijf alsjeblieft gezond, volg de adviezen van het RIVM op en heb vertrouwen in een corona-vrije toekomst!

Leve Sint Martinus!

Namens,
Bestuur Schutterij Sint Martinus Houthem-St. Gerlach

PS: ons kwartaalblad Q4 2019 komt zeer binnenkort uit, dus is er in deze té rustige periode iets om naar uit te kijken en te doen tijdens het thuisblijven.

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!