Donderdag 15 september jl. hielden wij een schietevenement voor de leden van de Kamer van Gerlach, een groep professionals die elkaar ondersteunt bij vraagstukken, maar die vooral ook graag plezier maakt en ontspanning zoekt. En dit keer was dat dicht bij huis, want ze wilden graag een keer meemaken wat die schutters daar toch altijd doen bij die schietbomen die naast het Chateau gesitueerd zijn. Alleen liep dat dit keer anders, want door omstandigheden waren de schietbomen juist die dag niet bereikbaar. Maar hey, voor alles moet een eerste keer zijn dus werd de locatie gewijzigd naar onze schutterslocatie bij Sportcomplex de Kromme Steeg. Gelukkig hebben wij die mogelijkheid.

Vogelschieten op de kogelvanger, spannend zeg. Dat hadden wij ook nog nooit gedaan, dus was het van belang dat van tevoren duidelijk de verwachtingen gemanaged werden. Maar dat kwam helemaal goed. Met de medewerkers van Chateau was geregeld dat er lekkere hapjes onze kant op werden gebracht en uiteraard was het mandje van de marketentsters goed gevuld. Vanwege een operatie, school en de vakantieperiode waren de marketentsters zelf niet aanwezig, maar die taak namen de andere schutters graag voor deze keer over.

Eerst legde onze generaal Harry Schurgers de 14 dames en heren haarfijn uit waarom wij al bijna 425 jaar bestaan en wat onze vereniging inhoudt. Daarna nam schietmeester Aloys Ackermans het over en werden de aanwezigen de kneepjes van het schuttersvak bijgebracht. Toen startten ze om iets over half vijf met de schietwedstrijd op de bölkes en aansluitend kon de strijd om de koning losbarsten. Op een kogelvanger is het natuurlijk niet mogelijk om dat op een echte vogel te doen, maar moet het op een geprepareerde vogel. Uiteraard wel een Martinusblauwe.. Die werd afgeschoten door dhr. Rompelberg en die was maar wát trots op zijn prestatie. Tussendoor werd er gekeuveld en genoten van het bourgondische leven in de breedste zin des woords. Aansluitend aan het schietevenement vertrok de groep terug richting Chateau Sint Gerlach voor hun welverdiende diner en werden ze door ons steunend lid Camille Oostwegel bijgepraat over de toekomstplannen van de Oostwegel Collection.

Hieronder staan een paar prachtige foto’s die de gasten hebben gemaakt. Maar voor het volledige fotoverslag en vooral voor meer informatie over de Kamer van Gerlach, check hun website via o.a. deze link: https://www.kamervangerlach.nl/kamerbijeenkomst/6496

20220915 Schietevenement Kamer van Gerlach_8 20220915 Schietevenement Kamer van Gerlach_4 20220915 Schietevenement Kamer van Gerlach_3 20220915 Schietevenement Kamer van Gerlach_6 20220915 Schietevenement Kamer van Gerlach_5 20220915 Schietevenement Kamer van Gerlach_2 20220915 Schietevenement Kamer van Gerlach_1 20220915 Schietevenement Kamer van Gerlach_7

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!