Op zondag 22 augustus 2021 -in het weekend waarin normalerwijs de wedstrijd om de nieuwe koningen plaatsvindt- vieren wij het bestaan van onze mooie vereniging. Door corona is dit helaas meermaals uitgesteld. Maar nu er meer en meer gevaccineerden tegen dit virus zijn en de horeca weer open mag, wordt het tijd om het leven te vieren en daar hoort vooral het ontmoeten van elkaar bij.

We beginnen de dag met de gebruikelijke jaarmis in de H. Gerlachuskerk in ons mooie Houthem. Tijdens deze H. Mis die door onze geestelijk adviseur Pastoor Burger wordt voorgedragen, worden door onze leden de lezingen voorgelezen, staat er een erewacht op het altaar en luistert ons klaroenkorps de H. Mis muzikaal op. Na de mis is het tijd om onze overleden leden te herdenken door een kranslegging, gebeden en The Last Post op het naastgelegen kerkhof. Wij doen dit bij het graf van ons laatst overleden lid, oud-keizerin Mia Schrooders-Herben. Aansluitend marcheren we richting ons verenigingslokaal De Holle Eik voor de groepsfoto en zullen we allemaal samen het schuttersmaal nuttigen.

En daarna is het tijd om feest te vieren, want we hebben over de afgelopen 2 jaar maar liefst 5 jubilarissen te huldigen. Dit zijn:

Generaal Harry Schurgers: 60 jaar
***
Kolonel Arno Roeloffzen: 40 jaar
***
Kapitein Roland Hessels: 12,5 jaar
***
Marketentster Eveline Darding-Curfs: 12,5 jaar
***
Schutterskoning Kevin Schrooders: 12,5 jaar

De huldiging zal zowel intern als openbaar zijn, want dit zijn niet de minsten en die verdienen het dan ook om maximaal in het zonnetje te worden gezet. De schuttersbond RK ZLSB zal aanwezig zijn om de onderscheidingen vanuit de OLS Federatie uit te reiken voor Harry en Arno, voor 12,5 jaar is bij de OLS Federatie nog geen onderscheiding voorhanden dus zullen Roland, Eveline en Kevin intern gehuldigd worden voor hun 12,5 jarig lidmaatschap van onze vereniging. Ook zal die dag o.a. aandacht zijn voor de recente bestuurswissel van Harry Schurgers naar Dirk Van Melick en zullen we de uitbaters van de Holle Eik bedanken. Aansluitend aan de interne huldiging worden de deuren geopend voor alle sympathisanten die de heren en dame een felicitatie willen overbrengen. De openbare huldiging is vanaf globaal 13.00 uur en hierbij is iedereen van harte welkom.

LET OP: Corona leeft helaas nog steeds, vandaar dat de RIVM maatregelen nageleefd dienen te worden! Dit betekent 1,5 meter afstand houden, handen wassen en hoesten in de elleboog. En heb je griepverschijnselen, blijf dan thuis. Maar daar gaan we niet van uit :-) 

Wees welkom!bnr

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!