Nu corona steeds meer naar de achtergrond gaat en het water zich heeft teruggetrokken van onze “sjöttewei”, mochten ook onze schuttersuniformen eindelijk het daglicht weer zien. Gisteren organiseerden we in samenspraak met gemeente, politie en boa’s en met hulp van de heren Jan & Jan eindelijk weer ons eerste schietevenement op ons schuttersterrein naast Chateau Sint Gerlach. Vorige week stonden de schietmasten nog met de voeten in het water, maar nu was het gelukkig droog, begaanbaar en veilig voor de volksgezondheid.

Voor een 40-tal Utrechtenaren werd er een kleine schietwedstrijd georganiseerd waarbij er met zestallen op bölkes werd geschoten. De gezellige dames en heren (die corona-negatief waren getest) vonden het erg interessant en schoten hartstikke goed. Onder het wachten werd er een hapje en een drankje uitgedeeld in de vorm van een stukje stokbrood, (kip)worst en kaas en dat werd weggedronken met een slokje Ingendaeler, geschonken door onze marketentsters Tonie en Eveline die ook erg blij waren dat ze het uniform eindelijk weer aan mochten. Ook de medewerkers van Chateau Sint Gerlach waren aanwezig en zorgden voor een natje en droogje voor de groep.

Nadat iedereen zijn geluk had beproefd op de 1,5×1,5 bölkes, gingen we naar de vogel die door onze schietmeester Aloys Ackermans was geprepareerd om niet al te lang te blijven hangen. Het gezelschap had nog een avondprogramma in Winselerhof, dus werd er een begin gemaakt aan -zoals Aloys hem noemde- “Tweetie”. De instructies werden goed nageleefd en na een 20-tal schoten gaf Tweetie zich bijna gewonnen door van de schroef naar beneden te zakken, maar hij bleef angstvallig boven aan de stang hangen. Door geluk en een beetje girl power kwam hij dan toch bij het daarna volgende schot naar beneden en had het gezelschap een koningin in hun midden.  5x om de paal -onze traditie- was toch wat té akelig, maar het werd op hun manier wel goed gevierd. En toen werd ingepakt en gingen ze in hun partybus verder naar de volgende locatie waar het feest vast tot in de late uurtjes zou voortduren.

Dit schietevenement was meteen ook de eerste van hopelijk velen voor onze gerepareerde schietmast die tijdens een eerder evenement helaas schade had opgelopen. En het was de vuurdoop voor onze kersverse voorzitter Dirk en onze stichtingspenningmeester Richard en ook grenadier Mathie was nog niet in zijn hoedanigheid bij dit soort evenementen geweest. Maar dat het voor herhaling vatbaar was, dat was duidelijk. We bedanken dan ook graag nogmaals Mirjam Lederwerg (Applaus Marketeer, www.mirjamlederwerg.com) en Peter van Osch (Improvers directeur, www.improvers.nl) die dit mogelijk hebben gemaakt. Goede terugreis en hopelijk tot ziens!

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!