Afgelopen zondag waren we voor de tweede keer op rij te gast op het voetbalveld van onze collega dorpsvereniging VV IASON (In Alle Samenwerking Overwinning Nastrevend) bij het miniveldvoetbaltoernooi 2023.

Als VV Sint Martinus namen we deel in de recreantenpoule 1 tegen herenteams nadat we vorig jaar in de damespoule hadden meegevoetbald. Niet dat dat was tegengevallen, maar we waren hard op zoek naar een poule met vergelijkbare teams zoals het onze. Échte recreanten voetballers met hier en daar een jeugdspeler uit een voetbalclub. Helaas zijn we die ook dit jaar niet tegengekomen. Desalniettemin waren onze tegenstanders erg meegaand en sportief en hoefden er geen gebroken botten te worden geteld na afloop van het toernooi. Ons team bestond uit in ieder geval uit een 5-tal jeugdspelers en aangevuld met een aantal leden van middelbare leeftijd die graag voetbal kijken met hier en daar een oud-voetballer ertussen. Onze motivatie was: “Gezellig meedoen is belangrijker dan winnen” en dat hebben we die dag ook toegepast.

De eerste wedstrijd speelden we tegen team VKB, een jong maar heel sportief team dat ons de weg naar de goal toch 3x succesvol heeft laten maken. Eigenlijk waren het 4x, maar die ene goal was te snel voor de scheids waardoor die deze niet heeft genoteerd. Onze tegenstanders mochten 5 goals opschrijven, dus verloren we nipt. Eigenlijk waren het er ook maar 4, want 1 goal was een eigen goal.. En dat tegen een team dat hun eerste wedstrijd met 10-0 had gewonnen. Maar hey, alleen al door het sportieve spelen verdienden ze de winst. En ook een compliment voor de scheidsrechter die heel schappelijk was voor beide partijen. Want onze tegenstander gaf al vrij vroeg aan dat we alle kinderen mochten laten meevoetballen, ookal had ons team daardoor het dubbele aantal spelers op het veld staan.

De tweede wedstrijd begon om 12.00u en was tegen team “Kevin Loos haalt een broodje Mexicano met een biertje in de hand”, het team dat uiteindelijk de finale heeft verloren. Dus ook een team met kwalitatief heel goede spelers (t.o.v. de onze) en ook zij waren erop gebrand om ons met niet al teveel verliespunten toch te laten verliezen. De kids mochten alweer vanaf het begin allemaal tegelijk het veld in en er kwam zelfs een speler van hun team bij ons meevoetballen. Erg sportief allemaal! Ook hier werd weer een eigen goal genoteerd en een “assist” van dezelfde speelster als bij de eerste wedstrijd, sjongejongejonge.. Uiteindelijk verloren we met 4-6 en was het tijd voor pauze.

Na de pauze werd om 13.30u de volgende wedstrijd gevoetbald, tegen team Niet goed, wel gezellig. Ook hier weer meteen alle spelers het veld in en we kwamen in deze wedstrijd zelfs met 2-1 vóór te staan! Daarna ging het snel bergafwaarts, maar toch was de uiteindelijke eindstand geen tegenvaller: 3-4. En nu eens geen eigen goals, we begonnen toch te leren. Wel merkten de volwassenen dat zo’n voetbaltoernooi toch van een andere orde is als een schuttersfeest, want de kwaaltjes begonnen op te spelen en er ontstonden pijntjes op plekken waar eerder nog geen pijntjes waren. Dus snel op naar de drinkpauze..

Wedstrijd 4 speelden we tegen het team dat inmiddels onderaan stond (ja, want wij hadden namelijk minder tegendoelpunten..), team Leuker kunnen we het niet maken. En dat maakten ze het ook niet echt, want hier verloren we met 1-5. Het team was er erg op gebrand om te winnen, wat de wedstrijd de felste van ze allemaal maakte. Wij wilden natuurlijk ook niet met tig-nul verliezen, dus ook wij lieten ons niet van ons stuk brengen. Nu we aan het einde van de poulefase kwamen, moest er wel steeds meer gewisseld worden. En ook de kids kregen een paar rake klappen te verwerken. Klappen met de bal welteverstaan. Die panna bij onze keeper raakte hem diep in het hart. Maar we mochten met opgeheven hoofd het veld verlaten, want er waren geen ernstig gewonden gevallen en we hadden er een super leuke dag op zitten.

Dank aan VV IASON die dit toch elk jaar maar weer organiseert. Ook super om te zien dat er elk jaar weer zoveel teams op af komen. Of wij volgend jaar meedoen, dat weten we nu nog niet. Want zoals vorig jaar al gehoopt, zou het toch leuker zijn als er een poule van Houthemse verenigingen komt. Een poule die gelijkwaardiger is en waarbij de Houthemse verenigingen elkaar nóg meer steunen dan ze nu al doen. Hopelijk lukt dat volgend jaar.. Nu op naar het OLS!

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!