Wie met het idee kwam, is niet meer te achterhalen. Maar dat het een goed idee was, dat is nu wel duidelijk. Of de schutterij ooit heeft meegedaan aan het mini-veldvoetbaltoernooi van VV IASON, daar heb ik geen idee van. De laatste keer was het in elk geval niet! Onze schutters hebben allemaal ervaring met voetbal, of dat nou komt doordat ze nog voetballen, ooit gevoetbald hebben of af en toe een wedstrijdje kijken met een bak chips op schoot. Dus onze deelname moest goed komen!

We verzamelden afgelopen zondag om 12.00 uur  in de voetbalkantine van VV IASON op Sportcomplex de Kromme Steeg in Houthem. Eigenlijk spraken we bij onze kogelvanger af, want die staat ernaast. Maar omdat het zo regende en we natuurlijk geen verkoudheid of erger wilden oplopen zo kort voor het OLS, werd de kantine onze verzamelplaats. De T-shirts werden uitgedeeld en er werd nog even gegniffeld om hoe iedereen eruit zag in voetbalkleding, want hey.. we zijn en blijven schutters hè. Daarna was er nog ruim tijd voor een “ervoor” groepsfoto. We wisten namelijk niet of we zo gehavend uit de strijd zouden komen dat een “erna” foto misschien niet meer mogelijk was of dat daar niet meer iedereen op stond.. Ook eentje van achter de bar, voor de lol. En die hadden we. We waren ingedeeld bij de recreanten dames, want bij het opgeven hadden we -ten overvloede- aangegeven dat we niet konden voetballen en dat het voor de leuk was. Dus dacht Alexander Luns er goed aan te doen om ons in te delen in een poule met damesteams die in hun eigen competities bovenaan stonden en bekers wonnen. Als dat maar goed komt…

De 1e wedstrijd van “VV Sint Martinus” was meteen een legendarische en niet alleen vanwege het doelsaldo van onze tegenstanders.. We begonnen tegen team “3 Pils, 2 Sjoes en een Hauf Um” kampioen 2019 4e divisie uit Amstenrade namelijk met een 1-0 voorstand! Daarna hebben we de hele wedstrijd geprobeerd de bal de geul in te schieten, want de afspraak was dat de tijd bleef doorlopen tijdens blessures, bal uit e.d. Maar dat lukte niet en daarom moesten we onze meerderen erkennen: 1-11 werd het uiteindelijk waaronder 1 eigen goal van één van onze vrijgezelle leden die zo onder de indruk was van de tegenstandsters dat hij dacht dat hij daarmee indruk kon maken. Op zijn teamgenoten was dat iets minder..

Wedstrijd 2 flikten we het opnieuw! 1-0 voorstand tegen team “FC De Derde Helft”, het leek al bijna ons handelsmerk te worden.. Nu waren de tegenstanders aan ons gewaagd, we lieten niet zomaar over ons heen lopen. Dat gaf ons in ieder geval de kracht om de wedstrijd uiteindelijk gelijk te spelen met 2-2. En we konden meteen de eerste geblesseerde noteren, ik moest en zou de bal over de lijn spelen en viel daarbij op mijn linkerhand die tot op de dag van vandaag nog dik en blauw is, maar niets was gebroken volgens de röntgenfoto’s van het Zuyderland in Sittard.

Wedstrijd 3 vonden we het verstandig om van ons handelsmerk af te stappen en de tegenpartij “Oud, nog langzamer en opgeheven” de eerste goal te gunnen. De trainster van de tegenpartij vond dat zo lief van ons dat we alle kinderen tegelijk in het veld mochten zetten, al waren niet alle speelsters het daarmee eens. Toch waren ze erg schappelijk en voetbalden ze fair and square maar met aandacht voor ons en onze kwaliteiten. Uiteindelijk konden we een score van 1-3 noteren, niet slecht toch? Wel helaas ook een 2e geblesseerde. Bruce, zoontje van onze geweerdrager en verdediger Nick Jansen viel lelijk op zijn hoofd. Gelukkig heeft ook hij er uiteindelijk alleen een dagje misselijkheid en hoofdpijn aan over gehouden en is nu alles weer perfect in orde met hem.

De 4e en laatste wedstrijd tegen “de Toppers van Bunde” was hoopgevend, er werd op technisch hoog niveau gebald waarbij de achterhoede (verdediging door Kevin en Dirk en Mathie die met zijn afgetrainde lichaam de goal bewaakte) goed verzorgd was, ze hadden eindelijk eens allemaal het hemd in de broek. Mooiste geheel op het voetbalveld.. Alle aanmoediging ten spijt, we verloren met 2-1. Maar we liepen met opgeheven hoofd en met een trofee voor onze deelname en inzet het veld af.

Uiteindelijk won team “Oud, nog langzamer en opgeheven” het van team “3 Pils, 2 Sjoes en een Hauf Um” en wij werden glansrijk laatste. We bedanken de organisatie en de dames van de 3 teams waar we tegen mochten voetballen voor de sportieve en fijne dag. En nu snel terug naar doen waar we wel goed in zijn, onze schutterscultuur uitdragen. We hopen dat we voor de andere Houthemse verenigingen een voorbeeld zijn geweest en dat we volgend jaar in een poule worden ingedeeld waar alle andere Houthemse verenigingen ook in zitten. Een gemengde recreantenpoule van, voor en door Houthemnaren. Want ook deze dorpstraditie mag niet verloren gaan. Zodra we de uitnodiging om in te schrijven hebben ontvangen voor volgend jaar, zullen we het balletje bij de andere Houthemse verenigingen opgooien.

Oh en jullie zullen het op de foto’s wel gezien hebben: onze schutterij is weer een stukje groter geworden! Jules Hollanders is aan ons ledenbestand toegevoegd! Hij gaat samen met Stijn Van Melick en Ravi Hessels starten bij Bart Spits van Drumschool Bart Spits met zijn tamboersopleiding. Dus nog even geduld en dan wordt onze voorste rij gevuld door allemaal jeugdtamboers! Goed hè! Heel veel succes en plezier Jules, je bent meer dan welkom bij onze mooie Martinusfamilie!

Foto "ervoor"..
Foto “ervoor”..
Tap-toe..
Tap-toe..
Pauze!
Pauze!
Teamfoto "erna"!
Teamfoto “erna”!
Eremetaal!
Eremetaal!
Pauze voor de grote kinderen..
Pauze voor de grote kinderen..
0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!