Afgelopen zondag was er opnieuw een groep te gast voor een schietevenement. Nu niet op de kogelvanger maar “gewoon” in de open lucht. We beseffen ons terdege dat dat niet zo “gewoon” is, want het wordt vanwege de omgeving waarin wij ons bevinden steeds lastiger om zo’n uniek evenement te kunnen organiseren. Maar zo lang het nog mogelijk is, zijn we er trots op dat groepen mensen zich voor deze evenementen inschrijven. Zo kunnen we enerzijds onze prachtige schutterstraditie doorgeven en anderzijds kunnen we de bezoekers een onvergetelijke ochtend/middag bezorgen.

Dit keer was het een groep uit Barendrecht, van het bedrijf genaamd GS Hydro Benelux. Zij hadden opdracht gegeven aan Harry Heithuis van Purpose Relatiemarketing & Events om voor de medewerkers een miniweekend Zuid-Limburg te organiseren en zoiets moet je dan ook echt aan Harry overlaten. Nadat ze zaterdag in Maastricht hadden doorgebracht, was het zondagmorgen aan ons om hun weekendactiviteiten af te sluiten.

Omstreeks 10.45u kwamen ze aan op het landgoed Chateau Sint Gerlach voor een ochtendje cultuursnuiven. Eerst werden ze begroet door een aantal geüniformeerde leden en kregen ze een lesje geschiedenis van onze archivaris Arno, werden ze in groepen verdeeld en werd uitleg gegeven over het schieten. Niemand van de aanwezigen had ooit een schuttersbuks van dichtbij gezien, laat staan er een kogel mee afgevuurd. Het was dus wel spannend voor ze, maar iedereen deed het super goed. Er werden flink wat bölkes geraakt. Ondertussen werden de maagjes gevuld, want marketentster Eveline voorzag de dames en heren van een hapje en een drankje in de vorm van een stukje stokbrood met kaas en worst en een neutje Ingendaeler. Daarna was het tijd voor het vogelschieten. Tijdens de intro werd door de voorzitter al aangegeven dat de winnaar van het vogelschieten een fles Ingendaeler mee naar huis zou krijgen dus de animo was groot. De mooie houten vogel was door onze buksmeester Aloys weer zorgvuldig in elkaar gezet en iedereen deed zijn best om hem zo snel mogelijk naar beneden te halen.

Uiteindelijk was hij even voor 13.00u zo gehavend dat hij naar beneden kwam. Onder luid gejuich was het Jeremy die als jongste medewerker van GS Hydro Benelux de meest vaste hand had en zijn collega’s het nakijken gaf. Hij werd zoals gebruikelijk 3 rondjes om de boom gedragen en mocht toen zijn prijs in ontvangst nemen. Na de prijsuitreiking werden er nog wat foto’s gemaakt en daarna was het tijd om de terugreis naar Barendrecht te maken.

Openingswoord door Arno
Openingswoord door Arno
St. Martinuswijn van Chateau Sint Gerlach
St. Martinuswijn van Chateau Sint Gerlach
...
3 rondjes om de paal
3 rondjes om de paal
Groepsfotooo!
Groepsfotooo!
Groepsfoto met figuranten :-)
Groepsfoto met figuranten 🙂
0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!