Gisteren, zondag 9 januari 2023, vond voor de gehele schutterij de eerste activiteit van 2023 plaats: het Gerlachusoctaaf. Inmiddels is het een traditie geworden dat wij op de zondag van het Gerlachusoctaaf de Heilige Mis opluisteren en niet alleen muzikaal. Ook staat er elk jaar een erewacht op het altaar en sinds enkele jaren heeft de vereniging besloten om in zijn geheel deel te nemen. Dus ook nu verzamelden we ’s ochtends om 09.00 uur vóór de Holle Eik en marcheerden we om 09.20u richting de H. Gerlachuskerk alwaar de erewacht op het altaar plaatsnam, het klaroenkorps achterin en de rest van de geüniformeerde en ongeüniformeerde leden in de daarvoor gereserveerde banken.

Dit jaar was het onderwerp “Doe Huersj ouch debie!” oftewel “Jij hoort ook erbij”. Het Gerlachusoctaaf start elk jaar op 5 januari omdat op 5 januari de sterfdag van Sint Gerlach was en zijn eerste dag in de hemel. Vanwege dit laatste is deze datum tot feestdag uitgeroepen. Het onderwerp heeft betrekking op het feit dat tegenwoordig helaas veel mensen eenzaam zijn en de parochie hoopt dat hiermee de broodnodige aandacht wordt geschonken aan dit thema. Zie voor meer informatie de site van de parochie of hun facebookpagina waar een uitgebreid artikel hierover staat.

Aansluitend aan de H. Mis marcheerde de schutterij richting de Holle Eik voor hun jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst waarbij we elkaar gelukkig nieuwjaar wensten en samen toastten op een mooi, maar druk schuttersjaar 2023.

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!