Tentoonstelling

In het kader van ons 425-jarig jubileum zal in 2024 onder andere een tentoonstelling worden georganiseerd in de Sint Gerlachuskerk in Houthem St. Gerlach.

Iedereen die is geïnteresseerd in de rijke geschiedenis van niet alleen onze Schutterij maar alle schutterijen binnen de gemeente Valkenburg aan de Geul (Valkenburg, Houthem, Geulhem, Berg, Terblijt, Vilt, Sibbe, IJzeren, Walem, Oud-Valkenburg en Schin op Geul) is van harte welkom.

Het betreft de volgende schutterijen:

  • Schutterij Het Nachtwachtgilde Berg & Terblijt
  • Schutterij St. Martinus Strucht
  • Schutterij de Jonge & Oude Nobele Valkenburg en uiteraard
  • Schutterij St Martinus Houthem-St. Gerlach

Door Lieske Leunissen is een fotoreportage gemaakt van de expositie in De Kopermolen in Vaals ter ere van het 100-jarig bestaan van de Rooms-Katholieke Zuid-Limburgse Schuttersbond. Deze expositie kon worden bezocht van 17 september 2023 tot en met 29 oktober 2023. Tijdens de expositie waren vaandels, uniformen, foto’s, oorkondes, medailles, buksen, sabels, en vele andere attributen en documenten van de aangesloten schutterijen te bewonderen. Dit geeft u een beeld van wat u onder andere kunt verwachten.

In opdracht van de RKZLSB is ook een documentaire gemaakt.

Op dit moment wordt samen met de overige schutterijen en Claar Habets, coördinator van het Heiligdom St. Gerlach, nagedacht over hoe de tentoonstelling gaat worden ingevuld. Blijf deze pagina dus volgen.

Er worden overigens regelmatig exposities georganiseerd in de Schatkamer St. Gerlach. Op dit moment loopt de expositie St. Gerlachus ontmoet St. Franciscus, mocht u zijn geïnteresseerd.

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!