Taptoe 16 juni 2017

Na het grote succes in 2011 organiseert de Houthemse schutterij op vrijdag 16 juni voor de tweede keer in de geschiedenis een taptoe in de unieke entourage van het Houthemse `kasteel´ Château St. Gerlach.

Aan de taptoe nemen zes korpsen deel, variërend van drumbands, drumfanfare, jachthoorn- en trompetterkorpsen tot show- en marchingsbands. Zij voeren hun mars- en showfiguren op eigen muziek uit. Onder de deelnemende korpsen zijn ook een aantal WMC-toppers. De deelnemers aan de taptoe zijn: Drumband St. Rochus Hulsberg, Showkorps Wilhemina Sleeuwijk, Jachthoorn en trompetterkorps Gemert, Drum & Pipes Police Band, O&V Nuenen en de Maastrichtse Verkennersband MVB. De presentatie is in handen van Alexander Luns.

De taptoe wordt stipt om 19.30 uur geopend door kanonschoten waarna het eerste korps de taptoe zal openen. Vervolgens zullen de korpsen zich achtereenvolgens presenteren met eigen muziek, show, exercitie en verrassende effecten. Speciaal voor deze taptoe wordt een grote zittribune opgebouwd en wordt er gezorgd voor professioneel geluid en licht voor extra sfeer en genot voor het publiek en de deelnemers. Kaarten voor de zittribune kosten 10 euro (kinderen t/m 12 jaar betalen 5 euro). Een staanplaats kost 3,50 euro (kinderen t/m 12 jaar gratis).

Aan het einde van de taptoe, rond 22.30 uur, komen alle korpsen nog een keer samen op en zal het welbekend taptoesignaal en de volksliederen klinken.

De taptoe is de aftrap van een groot schuttersweekend in Houthem met op zaterdagmiddag het Houthems Zestalschieten voor ongeoefende zestalschutters met de zware schuttersbuks. Op zondag is er een schuttersinvasie met maar liefst 1.000 geüniformeerde schutters van ruim 20 schutterijen vanaf 12.00 uur op het landgoed. Om 14.30 uur trekt de optocht door de Houthemse straten met defilé bij de parochiekerk. Aansluitend zijn de schiet-, muziek-, exercitie- en schoonheidswedstijden op het landgoed. De feestband Wahsinn zorgt voor amusement tijdens het feest in de grote feesttent.

Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar via tickli.nl.

Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar secretaris@schutterijhouthem.nl of bellen naar 06-34960436 (Chris Schrooders, secretaris).

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!