7 April stond al een tijdje in onze agenda genoteerd. De dag waarop twee Houthemse verenigingen zouden jubileren. De dag waarop Orphée zijn 160-jarig bestaan zou vieren en Orphée Social Singing zijn 10-jarig bestaan. Een dag waarop wij als Houthemse vereniging natuurlijk niet mochten ontbreken.

Normaliter een aangelegenheid van het bestuur. Maar deze keer was anders besloten. Deze keer was besloten de jubilerende verenigingen te feliciteren op meer passende wijze. Met muziek. Met trommels en klaroenen.

“Sectie, geef acht”, klonk het in het gemeenschapshuis. “Voorwaarts, mars”. Trommelend marcheerde het korps in strak uniform en met de jeugdleden voorop de zaal in waar na 16 maten het lang zal ze leven werd gespeeld en gezongen. Daarna mocht onze klaroenblazer en voorzitter Dirk Van Melick het woord nemen en zich richten tot de jubilerende verenigingen. Waarin onder andere werd benadrukt hoe bijzonder het is te mogen jubileren in een kleine gemeenschap als Houthem, hoe belangrijk het is deze verenigingen te behouden voor de gemeenschap en hoe belangrijk het is dat verenigingen elkaar daarin blijven steunen.

Deze woorden werden wederom op passende wijze door het klaroenkorps afgesloten, waarna de felicitaties konden worden overgebracht aan het bestuur.

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!