Op de derde zondag van maart wordt altijd door de Schutterij het nieuwe seizoen geopend. En traditiegetrouw gebeurt dat met een Heilige Mis in de Sint-Gerlachus kerk in Houthem. Een mis waar de zegeningen worden gevraagd over het komend seizoen. Waar wordt stilgestaan bij de overleden schutters. En waar gezang, trommels en klaroenen de kerk vullen met nieuwe klanken.

Na maanden van repetities, mocht het klaroenkorps tijdens de mis maar liefst 5 werken ten gehore brengen. Kippenvel, luid applaus en vele positieve woorden was het gevolg. Dit willen wij u natuurlijk niet onthouden.

Close up Dixie

Een golden-oldie uit het verenigingsarchief die door de sfeervolle tonen steeds weer terug komt op het repertoire. Wie weet fladdert Papillion ook nog eens keertje binnen.

Hub Jongen mars

Het overwinningslied van het OLS in 2019 in Sevenum. Met dit werk haalde het klaroenkorps het hoogst aantal punten in haar divisie ondanks de kleine bezetting. Met dank aan toenmalig instructeur Roger Cobben voor de finishing touch.

La Fantasin

Uit de categorie “Beter netjes gevraagd dan stiekem gejat” hoorde enkele muzikanten deze vrolijke mars tijdens het eeuwfeest van de RKZLSB in Vaals. Het klaroenkorps van de schutterij van Vijlen speelde dit nummer en na wat gegevens uit te hebben gewisseld zal dit nummer de komende jaren ook in het Houthems blauw te horen zijn. Het is een van de eerste keren dat het live werd gespeeld, dus hou rekening met wat kleine uitglijdertjes.

Bagatel

Een paar jaar geleden was Esprit nog de tovermars waar menig schuttershartje sneller van ging slaan. Tegenwoordig – en dat is mede dankzij de komst van meerdere soorten blaasinstrumenten in de schutterijmuziek – is Bagatel de absolute nummer één. Dit werk wordt in Es gespeeld in tegenstelling tot de gebruikelijke Bes werken die uit minder grondtonen bestaat. Dat maakt de sound van het werk ruwer, wat over het algemeen vaak te horen is als Es werken op straat gespeeld worden. Solist op hoorn is onze eigen Ad Knops, instructeur van het klaroenkorps sinds 2022.

New Beat

“Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst” met Ravi, Jules en Stijn timmert ons klaroenkorps hard aan de weg om ook jonge en onervaren muzikanten bij onze muziek te betrekken. De mannen krijgen wekelijks individueel les bij muziekschool Collab van docent Bart Spits en vinden via groepslesjes aansluiting bij het klaroenkorps. New Beat is door Ad Knops uitgekozen om de jeugd het ritme van de vereniging te laten bepalen. Zij slaan de heartbeat van dit werk wat van de eerste tot aan de laatste noot te horen is. New Beat was in 2023 al tijdens concertoptredens te horen en zal ook in 2024 op het repertoire staan.

De bezetting was als volgt:

Armand Roeloffzen : base drum
Joost Scheepers : tenor drum
Maurice Roeloffzen : snare drum
Jules Hollanders : piccolo drum
Ravi Hessels : piccolo drum
Stijn Van Melick : piccolo drum
Renate Hambeukers : eerste klaroen
Dirk Van Melick : tweede klaroen
Richard Spee : bas klaroen
Ad Knops : instructeur

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!