Wim Derks kan tijdens het koningsvogelschieten op zaterdag 6 september voor de 5e keer koning der schutterij worden en dat doet hij dan ook nog eens drie opeenvolgende jaren. Hij kan hiermee de vierde keizer van de houthemse schutterij worden.

De regerend keizer is Harry Schurgers. De voorganger van Harry is Theo Schrooders, die enkele jaren geleden plaats maakte voor Harry en zelf nu generaal der schutterij is. Mocht Wim zich keizer schieten dan moet hij eerst nog een heel jaar lang het koningschap uitdragen.

Daarna kan hij echter nog steeds geen keizer in functie worden omdat Jeroen Schrooders enkele jaren geleden ook keizer werd en in de wacht staat, totdat Harry hem de kans geeft zijn keizerschap uit te dragen. Deze afspraken zijn in goede kameraadschap gemaakt zoals dit hoort bij echte schutters.

Op zaterdag 6 september 2014 organiseert de schutterij het traditionele koningsvogelschieten om de hoogste eer binnen de vereniging, de koningstitel.

Na het grote succes vorig jaar is er ook dit jaar weer het jeugdkoningschieten en het schieten op de burgervogel voor alle Houthemse burgers en schuttersvriend(inn)en van de schutterij.

Kom zaterdag 6 september naar Landgoed Chateau Sint Gerlach en beleef het schuttersfestijn in ontspannen en gezellige sfeer vanaf 14.00 uur totdat de koningen bekend zijn.

Vanaf 20.00 uur is dan het koningsbal in verenigingslokaal De Holle Eik.

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!