Op vrijdagavond 3 juni was er tijdens het grote schuttersweekend voor het eerst een grote taptoe op Landgoed Chateau St.Gerlach.

De Houthemse schutterij St.Martinus organiseerde een groot schuttersweekend in de unieke entourage van Landgoed Chateau St.Gerlach van vrijdag 3 t/m zondag 5
juni. Op vrijdag 3 juni 2011 organiseerde het klaroenkorps van de schutterij een grote taptoe, waar vanaf 19.00 uur de deelnemende korpsen vanuit diverse plekken in het dorp in steroptocht naar het taptoeveld optrokken. Na een voorstelronde van alle korpsen aan het publiek, startte om precies 20.00 uur de taptoe. De presentatie was in handen van voormalig WMC-speaker Jack Schiffelers.

Tijdens de taptoe zouden drumbands, slagwerkgroepen, jachthoorn-en klaroenkorpsen en een showband hun mars-en showfiguren op eigen muziek uitvoeren. Onder de deelnemende korpsen waren ook de WMC-toppers Maastrichtse Verkennersband, Sainte Cecile Eijsden en Edelweiss Heksenberg. Het Houthemse `kasteel` vormde een unieke entourage en decor
voor de optredende korpsen.

De deelnemende korpsen waren: Trommel- en klaroenkorps Sainte Cecile Eijsden, Klaroenkorps Harmonie Amicitia Banholt, Maastrichtse Verkennersband MVB, Jachthoornkorps Edelweiss Heksenberg-Heerlen, Drumband St.Rochus Hulsberg. Jachthoornkorps St.Willibrordus Meijel, Basler Tamboerkorps St.Rosa Sibbe, showxercitie van de gezamenlijke schutterijen uit Maastricht en Oost-Maarland en natuurlijk was er een optreden van het eigen klaroenkorps van de Houthemse schutterij.

De grote finale bestond uit een gezamenlijk optreden van alle deelnemende korpsen. Deze grote finale vond plaats na het klinken van het welbekend taptoesignaal en de volksliederen. Na afloop van de taptoe was er een verbroederingsfeest van muzikanten en publiek in de feesttent elders in het kasteelpark.

De taptoe was de aftrap van een groot

schuttersweekend in Houthem met op zaterdagmiddag het Houthems Zestalschieten voor ongeoefende zestalschutters met de zware schuttersbuks. Op zondag was er een schuttersinvasie met maar liefst 1.000 geuniformeerde schutters van ruim 20 schutterijen vanaf 12.00 uur op het landgoed. Om 14.30 uur trok de optocht door de Houthemse straten met defile bij de parochiekerk. Aansluitend waren de schiet-, muziek-, exercitie- en schoonheidswedstijden op het landgoed. De Alpenrockband Wir Sind Spitze zorgde voor amusement tijdens het verbroederingsfeest in de grote feesttent.

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!