Op 1 september a.s. is het precies 35 jaar geleden dat onze Provoost-Generaal Camille Oostwegel met zijn Judith en vier medewerkers begon aan de eerste kasteelexploitatie. Sindsdien mochten zij in Zuid-Limburg tien Rijksmonumenten restaureren en deze een hotel/restaurant bestemming geven. Eveneens werden tuinen en parken aangelegd in combinatie met natuurgebieden en landgoederen.

Zij blikken daarom graag op dinsdag 1 september 2015 met een exclusief gezelschap terug op heel mooie en vruchtbare jaren!

Met de komst van Camille junior in de onderneming zien zij de toekomst vol vertrouwen tegemoet en willen zij op deze dag ook de eerste steen leggen voor hun nieuwe project Kasteelhoeve Broers & Le Pavillon.

Onze schutterij verzorgt het eerste startschot en luistert de viering op.

Oostwegel_35_in_2015

Kasteelhoeve Broers en Le Pavillon
Multifunctioneel met het landgoed als panorama

Door de aankoop van Kasteelhoeve Broers is de historische setting van landgoed St. Gerlach – kasteel met pachthoeve – weer in zijn originele samenstelling hersteld. Camille Oostwegel heeft de hoeve in mei 2013 aangekocht ter uitbreiding van Château St. Gerlach.

De 17e eeuwse kasteelhoeve wordt momenteel ontdaan van de schuurtjes en stallen, die de laatste decennia zijn aangebouwd en geen monumentale waarde hebben. Hiermee wordt de hoeve terug gebracht naar haar oorspronkelijke staat. Deze Limburgse carréhoeve zal de nieuwe toegangspoort worden tot het landgoed. De kasteelhoeve wordt uitgerust met inspirerende vergaderruimtes en een landgoedwinkel, tevens een rustpunt voor wandelaars en fietsers.

Achter de kasteelhoeve zal een uitnodigend paviljoen met een elegant dak verrijzen. Het dak met gebogen lijnen vormt zich naar de omgeving en hoeve. De glazen gevels weerspiegelen toegankelijkheid en reflecteren het omliggende landschap van het landgoed; binnen- en buitenruimte gaan vloeiend in elkaar over. Een uniek ‘state of the art’ concept waarbij wij samenwerken met Francine Houben van architectenbureau Mecanoo. Zij heeft zich laten inspireren door de omgeving, haar geschiedenis en het landschap.

Le Pavillon gaat dienst doen als unieke ontmoetingsruimte. De kasteelhoeve is de spil tussen buurtschap St. Gerlach en de bebouwing op landgoed St. Gerlach. Binnen in Le Pavillon zijn twee ruimtes voor 200 personen te combineren tot een grote multifunctionele ruimte die een grote variëteit aan bijeenkomsten en evenementen mogelijk maken. Verder zijn er kleinere vergaderruimtes, kantoren en een keuken gepland.

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!