Het muziekkorps van de Houthemse Schutterij St.Martinus organiseert op zondag 31 januari een groot muziekconcours voor solisten en ensembles van drumbandmuzikanten en blazers in het Adelante College.

Muzikale schuttersjeugd
De schutterij is al jarenlang actief in de muziekbond en sleepte al menige prijs in de wacht op concoursen en zelfs Limburgse en Nederlandse titels voor solisten, ensembles en ook het klaroenkorps. Na een lastige periode met een dalend aantal muzikanten zijn we nu met maar liefst 8 optredens van jeugdige tamboers actief. Een teken aan de wand dat we met nieuwe jeugd verder bouwen aan de aloude ruim 4 eeuwen oude schutterij, opgericht in 1599 vol tradities maar met een jong elan. Het muziekkorps is de kweekvijver voor de toekomstige schutterij. Het spelen op het podium tijdens een solistenconcours hoort als vast element in onze muziekopleiding. Podiumvrees overwinnen is belangrijk en komt de muzikanten later zeker ook van pas buiten de vereniging in andere hobby’s of zelfs hun werk.

Het solistenconcours
Dit concours van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen, district Heerlen is de kwalificatie voor deelname aan het Limburgs kampioenschap en later ook het landskampioenschap. Het programma begint om 11.00 uur met de Houthemse solisten en rond 15.30 uur wordt de prijsuitreiking verwacht. De daglocatie is het Adelante College op het terrein van het voormalige Franciscusoord, Onderstestraat 29 in Houthem – St.Gerlach.

Muziek Maakt Slim!
Na carnaval begint het muziekkorps van de schutterij weer met nieuwe leerlingen voor zowel slagwerk als ook trompet. Laat ook uw zoon of dochter aansluiten bij de enthousiaste andere jeugdige muzikanten en geef ze een muzikale opleiding van gediplomeerde docenten mee in hun toekomst. Muziek maakt slim en geeft enorm veel discipline en gezelligheid met leeftijdgenoten binnen een vereniging. Kom eens kijken tijdens het solistenconcours of op de lesmiddag op donderdag vanaf 15.30 uur in de Holle Eik of de jeugdrepetitie op maandagavond vanaf 19.15 uur (achteringang Holle Eik)

Meer informatie over de muziekopleiding? Klik hier

Programmaboekje? Klik hier

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!