Op maandag 13 en 20 april verwelkomt onze schutterij alle kinderen van de Houthemse basisschool in ons verenigingslokaal De Holle Eik voor muzikale workshops.

De schoolkinderen gaan dan onder leiding van onze slagwerkdocent Henk Martens en trompetdocent Roger Cobben in twee workshops ervaren wat het betekent en hoe het voelt om een instrument te bespelen en hoeveel plezier je hieraan kunt beleven.

Roger Cobben laat de kinderen allemaal tegelijk spelen op maar liefst 30 beschikbare kindertrombones en -trompetten en introduceert de basisbegrippen van een blaasinstrument met hoog-laag, snel-langzaam, hard-zacht maar ook toonvorming, luchtstroom en studeert zelfs een kort muziekfragment met de kinderen om aan het einde samen te kunnen spelen.

Henk Martens heeft een hele serie verschillende slagwerkinstrumenten tot zijn beschikking en laat de kinderen op toerbeurt kennismaken met de klank van de instrumenten en gaat daarna letterlijk met ze aan de slag en laat ze samenspelen.

Op maandag 13 april komen de groepen 1 tot en met 4 en op 20 april de groepen 5 tot en met 8 trommelen en trompetteren.
Het project schutterslessen is een prettige samenwerking tussen onze vereniging en Basisschool St. Gerlachus Houthem – St. Gerlach.

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!