Het naderende einde van de zomermaanden en het aflopen van het schuttersseizoen 2015 is voor onze schutterij wederom het teken dat er wordt gestreden om de hoogste schutterseer, het koningschap voor volgend jaar.

Het afgelopen schuttersjaar heeft Wim Derks voor de derde keer achter elkaar en vijf keer in zijn gehele schuttersloopbaan de koningstitel van onze schutterij mogen uitdragen. Dit betekent dat hij onze vierde keizer binnen de vereniging is. Hij mag deze functie echter pas uitdragen als de huidige keizer, Jeroen Schrooders, hier afstand van doet. Wim zal dus nog geduld moeten hebben. Ondertussen is er wederom een groot aantal schutters die Wim als koning willen opvolgen en bovendien mogen vanaf dit jaar ook niet-leden mee schieten, dus het belooft een spannende middag te worden!

Burgers die overwegen mee te schieten om de titel van schutterskoning dienen zich vooraf te melden bij de voorzitter Wim Derks om de spelregels te kunnen bespreken.

De schutterij marcheert vanaf het verenigingslokaal naar de koninklijke residentie in Vroenhof. Na een korte optocht van onze schutterij naar ons schuttersterrein is daar om 14.00 uur voor het laatst het defilé voor onze regerende Schutterskoning Wim Derks, burgerkoningin Annie Brouns-Haagmans en jeugdkoning Wout Evers.

Burgerkoning en wellicht jeugdkeizer

Behalve het schieten om de koningseer van onze schutterij wordt er deze middag ook weer gestreden om de titel van Burgerkoning(in) en wie weet krijgt Houthem zelfs voor het eerst een jeugdkeizer in de persoon van Wout Evers, die de twee voorafgaande jaren het jeugdkoningschieten wist te winnen.

Omstreeks 18.00 uur verwachten wij de nieuwe koningen te kunnen huldigen. Na een defilé langs het bordes van Chateau St.Gerlach marcheren de schutters naar ons verenigingslokaal voor het traditionele openbare Koningsbal met muziek tot in de kleine uurtjes.

 

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!