Afgelopen zondag 11 november 2012 organiseerde onze Schutterij haar jaarlijkse Sint Martinus viering. Zoals gebruikelijk verzamelde onze schutters zich aan het einde van de middag bij gemeenschapshuis de Holle Eik.

Het begon toen al aardig donker te worden en rond de klok van 18.00u marcheerde zij langs de houthemse basisschool Sint Gerlachus, waar na een kort halt houden de kinderen met hun prachtig versierde lampionnen konden aansluiten. Na een rondje door het dorp werd de optocht afgesloten met het traditionele kampvuur en uitleg over de heilige Sint Martinus.

Kinderen, ouders en familie konden nog even nagenieten met een plakje cake en warme chocolademelk. Toen was het de beurt aan carnavalsvereniging de Boschrave uit Houthem om het nieuwe carnavalsseizoen te openen.

Traditiegetrouw werd de raaf in de boom gezet en was daarmee het seizoen 2012-2013 geopend. Voor Schuttersprins Dave en Prinses Manon was dit een bijzondere dag. Zij begonnen hiermee immers aan hun laatste week als prinsenpaar en konden terugkijken op een fantastisch seizoen!

Schutterij Sint Martinus Houthem en C.V. De Boschrave danken alle kinderen, ouders en bezoekers voor het aanwezig zijn op deze dag en hopen deze traditie nog lang voort te kunnen zetten!

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!