Op 26 september 2011 ontving Camille Oostwegel in Château St. Gerlach uit handen van de Franse ambassadeur Pierre Ménat de Franse onderscheiding ‘Officier dans l’Ordre National du Mérite’. De heer Oostwegel is door de Franse President benoemd tot ‘Officier dans l’Ordre National du Mérite’. Deze onderscheiding wordt uitgereikt voor ‘belangrijke verdiensten’ en er zijn 3 categorieën in de onderscheiding: Commandeur, Officier en Chevalier.

De Franse republiek onderscheidt de heer Oostwegel vanwege zijn persoonlijke verdiensten, maar ook vanwege de inspanningen die hij gedaan heeft via zijn diverse functies om de banden tussen Frankrijk en Nederland te versterken. De heer Oostwegel vervult sinds juli 2002 een actieve rol als Honorair Consul van Frankrijk te Maastricht.

De onderscheiding werd maandagmiddag 26 september uitgereikt in Château St. Gerlach door de Franse ambassadeur Pierre Ménat in het bijzijn van vele genodigden.

Onze schutterij was met een grote afvaardiging van hoogheden inclusief de kersverse schutterskoning Michelle Oostwegel aanwezig op de receptie.

Klik hier voor een foto-impressie

Klik hier voor de toespraak van de Franse ambassadeur

Klik hier voor de toespraak van dhr. Oostwegel

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!