Doelstelling

Het schuttersweekend gaat worden georganiseerd door de Stichting Schuttersfeest St. Martinus die speciaal voor het organiseren van dit soort evenementen in 2006 in het leven is geroepen. De Stichting is gelieerd aan de Schutterij St. Martinus Houthem-St. Gerlach.

De doelstelling van het schuttersweekend is vierledig:

  1. Het organiseren van feest dat mensen moet verbinden en samen brengen (verbinden)
  2. Het in stand houden van een eeuwenoude cultuur en traditie (erfgoed)
  3. Het organiseren van een feest dat toegankelijk is voor iedereen en waarin iedereen zelf kan ervaren hoe het is om schutter te zijn.
  4. Het aansterken van ons eigen vermogen (voor het behoud van onze schutterij)

Verbinden

Als men spreekt over verandering dan spreekt men vaak over hoe snel onze wereld verandert en hoe belangrijk het is ons aan te passen om de binding niet te verliezen. Binding met niet alleen onze klanten maar erger nog binding met anderen. Zonder deze binding lopen organisaties en mensen het risico in een (sociaal) isolement terecht te komen.

Het bondsfeest wordt niet georganiseerd voor een kleine groep binnen onze gemeenschap. Het wordt georganiseerd voor de gehele gemeenschap.

Het is bedoeld om alle mensen binnen onze gemeenschap waar nodig te verbinden. Het is bedoeld om een verbindende schakel te zijn. Daar waar vele jaren geleden schutterijen er vooral waren om mensen van een gemeenschap te beschermen zou vandaag onze taak niet alleen moeten zijn het overdragen van tradities maar vooral het verbinden van mensen. Daar waar vroeger behoefte was aan bescherming is tegenwoordig meer behoefte aan verbinding.

Laat het ons aub weten als om welke reden dan ook u niet aanwezig kunt zijn of u mensen kent die om welke reden dan ook niet aanwezig kunnen zijn. Wij gaan dan onze uiterste best doen om deze mensen alsnog deelgenoot te laten zijn van dit bijzondere feest dat slechts eens in de zes jaar wordt georganiseerd.

Erfgoed

Het spreekt voor zich dat het bondsfeest ook wordt georganiseerd om oude tradities te herbeleven. Waarom het belangrijk is dit erfgoed te behouden, leest u hier.

Eigen vermogen

De bezuinigingen van de overheid, de coronacrisis en de recente prijsstijgingen hebben er overal goed ingehakt. Bij u, bij onze middenstanders, bij onze verenigingen. Waar niet. En niet alleen financieel. Vele gezonde levensjaren zijn verloren gegaan. Vooral binnen de toch al kwetsbare groepen en verenigingen. Het gevolg is dat deze groepen en verenigingen nog meer afhankelijk zijn geworden van de (financiële) steun en de schaarse evenementen die zo en nu dan worden georganiseerd.

Het doel van de Stichting Schuttersfeest is het organiseren en houden van feesten, spelen, evenementen en jubileafestiviteiten voor de schutterij St. Martinus. Niet met al doel om winst te maken en deze winst vervolgens uit te keren aan de bestuurders. Deze winst is louter en alleen bedoeld voor het in stand houden van onze schutterij. En komt grotendeels ten goede van onder andere de muzikale opleiding van jeugdleden en de aanschaf en het onderhoud van onze uniformen, instrumenten en geweren.

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!