Afgelopen donderdag was het 11 november, dé dag van de H. Martinus die op een koude donkere avond een helft van zijn cape afscheurde en die aan de bedelaar gaf die langs de weg zat te verkleumen van de kou. Ook dit jaar hebben we deze dag weer gevierd, zij het ietwat in aangepaste vorm vanwege het feit dat we de dag ervoor onze erevoorzitter Theo naar zijn laatste rustplaats hebben gebracht.

JongHouthem had de week ervoor een knutselmiddag gepland, maar door corona kon die helaas niet doorgaan. De materialen waren al ingekocht, dus die werden rondgebracht zodat de kids ze thuis met hun ouders aan de keukentafel lekker in elkaar konden knutselen. Bedankt daarvoor!

Om 18.30u vertrokken we voor een rondje door het dorp zodat de kinderen hun prachtige lampionnen konden laten zien aan de inwoners van Houthem-Zuid. CV de Boschrave met hun Prinses Iris en JCV de Boschräefkes met hun Prins Lars, Prinses Jenna en ceremoniemeester Jules liepen tussen ons in en er liep zelfs een Martinus te paard met een bedelaar mee om het Martinusverhaal kracht bij te zetten. Bij terugkomst bij de Holle Eik was het tijd voor hét Martinusverhaal, voorgelezen door onze beschermheer Jan Wortmann die dat weer op onvergetelijke wijze heeft gedaan.  De saluutschoten waren voor de gelegenheid vervangen door een muziekwerk van het klaroenkorps en aansluitend ging het Martinusvuur aan! De kinderen keken hun ogen uit onder het genot van een plakje cake en een bekertje warme chocomel. Dat ging er goed in, want het was ondertussen al flink afgekoeld.

Aansluitend aan de Martinusviering namen de beide carnavalsverenigingen het stokje over en werden op de Pelouse bij “De Boschraaf” van de Boschrave de raven uit de boom gehaald onder de klanken van het “Boschraveleed”. De saamhorigheid was ook hier goed te zien, want iedereen zong al sjoenkelend uit volle borst mee. Waar een klein dorp toch al groots in kan zijn, heerlijk! Wij bedanken JongHouthem, de Dorpsraad, CV de Boschrave en JCV de Boschräefkes voor hun medewerking aan dit mooie evenement dat wat ons betreft nog tot in jaren door mag gaan. En vooral de kinderen van Houthem en hun ouders: Dankjewel! Zonder jullie had dit niet gekund. Tot volgend jaar!IMG-20211113-WA0004 November-2021-3 November-2021-5 November-2021-9 November-2021-18

© foto’s: Raoul Backus en Nancy Hardy-Janssen

 

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!