Het is inmiddels alweer ruim een week geleden dat ons klaroenkorps bij de schuttersvrienden van het Nachtwachtgilde Berg & Terblijt hun H. Mis opluisterde. Tijdens onze eigen jaarmis werd hiervoor de basis gelegd toen de beide verenigingen en hun gezamenlijk geestelijk adviseur, dhr. Burger, hun ideeën bespraken. Ons korps wilde meer muziek maken en had de smaak te pakken, want die dag was het in de H. Gerlachuskerk in Houthem heel goed gegaan en fijn geweest. Dus dat smaakte naar meer en toen het idee geopperd werd, was iedereen snel akkoord. Het gemengd zangkoor van Berg en Terblijt werd ook enthousiast gemaakt en klaar was kees!

Dus gingen we zondag 21 november ’s ochtends geüniformeerd naar de Sint-Monulphus- en Gondulphuskerk in Berg en Terblijt om onze beloftes waar te maken. We hadden een mooi plekje toegewezen gekregen, rechtsvoor in de kerk (van achteruit gezien) en de schuttersvrienden van het Nachtwachtgilde namen plaats in de banken naast ons. Helaas was het voor de leden van het Nachtwachtgilde niet mogelijk om geüniformeerd deel te nemen door de toen geldende coronaregels, maar hun prachtige verenigingsvlag was natuurlijk wel van de partij. We speelden de werken “Hub Jongen Mars”, “Jachttaferelen” en “Aen De Wan”. Het muziek maken tijdens een H. Mis is natuurlijk een serieuze en betekenisvolle aangelegenheid, maar toch ging er achter de schermen van alles mis zoals struikelende muzikanten, springende broeksknopen en stukken die gespeeld werden terwijl ze zo niet op de partij stonden. En niezen in een mondkapje is nooit leuk. Maar niemand heeft er iets van gemerkt en dat was dan ook nét de bedoeling. Sommige dingen heb je niet altijd in de hand, hoe serieus je ook probeert te zijn.

Aansluitend aan de H. Mis werd op het naastgelegen kerkhof een kleine herdenking gehouden voor de overleden leden van het Nachtwachtgilde met een gebed en The Last Post. En daarna werden we getrakteerd op een hapje en een drankje -uiteraard met inachtneming van de coronaregels- in café Sjengske, het verenigingslokaal. Op naar volgend jaar en nogmaals bedankt voor deze mooie ochtend! Mooi om een bijdrage te mogen leveren aan de gemeenschap en heerlijk om er weer even uit te mogen. Nu gaan we ons opmaken voor een nieuw seizoen met hopelijk veel schuttersactiviteiten. De uniformen kunnen in de kast, tot in januari bij het Gerlachusoktaaf.

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!