Op volle toeren zijn we, niet te stoppen. Inhalen wat we twee jaar gemist hebben. Een kilometertje of 10 verder waren Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima met hun familie aan het proeven van onze prachtige provincie met zelfs schutters aan hun route. Het waren wel de schutters van Schutterij Sint Sebastianus Margraten, want wij waren natuurlijk in ons eigen Houthem te vinden.

Georganiseerd in samenwerking met JongHouthem liepen wij samen met de Brassband en flink wat kinderen met hun versierde fietsen de oranje-optocht door Houthem. Helaas waren er bij terugkomst geen lintjesdragers om te huldigen. Maar de Brassband speelde toch het Wilhelmus, want dat hoort natuurlijk zo. En apart van elkaar lieten beide verenigingen nog muzikaal van zich horen vóór het bordes bij de Holle Eik. Fijn om te zien dat ze op zo’n dagen samen dit soort tradities voortzetten.

Ervoor en erna was het vóór de Holle Eik te doen. Daar stond een springkussen en JongHouthem verzorgde een vrijmarkt en voorzagen de kids van Houthem van glittertattoo’s. Wat een fijne dag was dit voor onze gemeenschap. We hopen dat volgend jaar nóg meer kinderen mee komen feesten op de verjaardag van onze Koning der Nederlanden. Want dan is onze Willem-Alexander vast niet nog een keer in Maastricht, dus wees welkom!

Oranje optocht
Oranje optocht
Animo is groot
Animo is groot
Vrijmarkt Houthem 2022
Vrijmarkt Houthem 2022
Gezellig samenzijn
Gezellig samenzijn
Erfenis?
Erfenis?
0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!