Gisteren stond dé wedstrijd der wedstrijden op het programma voor de schutterijen uit de Gemeente Valkenburg a/d Geul. Er werd geschoten om de titel beste zestal en beste schutter van de Gemeente Valkenburg a/d Geul. De schutterijen van Strucht, Berg en Terblijt, Valkenburg en Houthem verzamelden zich rond 10.30u rondom de schietboom in Houthem voor het inschrijven en inschieten van de buksen. Deze activiteit wordt op toerbeurt georganiseerd door één van de vier verenigingen, dit jaar was de schutterij van Valkenburg aan de beurt en omdat hun schietlocatie zich in Houthem bevindt, was het voor onze schutters een thuiswedstrijd. Na het openingswoord door plaatsvervangend voorzitter Yvonne Pisters en wethouder van cultuur Jan Vermeer gingen de dames en heren goed gemutst de strijd aan onder een stralend zonnetje.

Rond de middag was de eerste winst al een feit. Ons zestal bestaande uit Rick Kulmer, Mathie Broers, Els Hambeukers, Erik Darding, Michelle Oostwegel en als achteropsjöt onze schutterskonning Kevin Schrooders bleek met de minste missers het beste zestal uit de gemeente. Het zestal kon niet zonder de ondersteuning van parapluman Ton Selten, optekenaar Roland Hessels en onze schietmeester Aloys Ackermans die verantwoordelijk was voor het vullen van de buks met de winnende kogels. En ze zijn apetrots met hun titel, zo bewijzen de foto’s. Ze werden op de voet gevolgd door het zestal van Valkenburg, het zestal van Strucht en het zestal van Berg en Terblijt.

Na een korte pauze waarbij een hapje en een drankje werd genuttigd om de innerlijke mens te sterken, werd er verder geschoten voor de titel beste schutter van de Gemeente Valkenburg a/d Geul. In eerste instantie begonnen de schutters op bölkes van 1,5×1,5 maar al snel gingen ze over op bölkes van 1×1. En toen ging het helaas snel met de afvallers. Onze schutter (en oud burgerkoning) Erik Darding werd 3e, een super goede prestatie en daar is hij super blij mee. En het zou toch niet dat onze nieuweling Mathie Broers er ook individueel met de winst vandoor ging? Hij nam het op tegen Frederic Lebouille van de schutterij van Valkenburg en schoot “gewoon” zijn 6 bölkes af. Helaas lukte Frederic dat niet waardoor onze hoop werkelijkheid werd. Mathie, pas 2,5 jaar lid, mag de titel “Beste schutter van groot Valkenburg” dragen. Achteraf vertelde hij dat hij “in de flow” zat, dus dat OLS in Houthem kon toch nog wel eens wat worden met zo’n toppers erin! PS: Dit is geen primeur, want in 2016 is dit onze schietmeester Aloys Ackermans ook al eens gelukt. Hij werd zowel individueel als met zijn zestal kampioen. Laat dat schietseizoen maar komen!

Na een rondje op de overwinning werd het eremetaal uitgedeeld. Maar liefst 5 bekers waren voor ons, waarvan uiteraard 2 wisselbekers. En wie goed kijkt op de foto’s mist er eentje. Erik was er zó trots op dat hij ‘m meteen goed heeft opgeborgen in zijn stalen ros, zelfs nog voordat er een groepsfoto van gemaakt kon worden.. Wat een gave dag, dat er daar maar veel meer van mogen volgen! Wij zijn nog steeds aan het nagenieten!

Opening door wethouder Jan Vermeer
Opening door wethouder Jan Vermeer
Drukbezocht
Drukbezocht
Tactiek bespreken..
Tactiek bespreken..
Gezellig druk
Gezellig druk
Het winnend zestal vlnr: Michelle, Aloys, Erik, Rick, Kevin, Mathie en Ton. Op de foto ontbreken schutter Els en optekenaar Roland.
Het winnend zestal vlnr: Michelle, Aloys, Erik, Rick, Kevin, Mathie en Ton. Op de foto ontbreken schutter Els en optekenaar Roland.
Spannûnd..
Spannûnd..
Erik in opperste concentratie
Erik in opperste concentratie
Dubbel kampioen!
Dubbel kampioen!
Kampioenûhh! Op de foto ontbreekt schutter Els Hambeukers
Kampioenûhh! Op de foto ontbreekt schutter Els Hambeukers
Trotse Erik
Trotse Erik
In the pocket!
In the pocket!
Hét eremetaal!
Hét eremetaal!
Kevin in het kwadraat
Kevin in het kwadraat
0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!