Namens bestuur en leden wens ik iedereen een gelukkig en gezond 2022 toe. Dat we elkaar maar snel weer mogen ontmoeten. En dat snel nemen we letterlijk, want op zondag 9 januari a.s. mogen we onze uniformen weer aantrekken! Eindelijk!

Van woensdag 5 t/m woensdag 12 januari a.s. vindt in de H. Gerlachuskerk in Houthem weer het Sint Gerlachusoctaaf plaats. Dit jaar is het thema: “En wat deis doe?”. Blijf je aan de kant staan en commentaar leveren op wat anderen doen, of kom je zelf in actie? De opening is op woensdag 5 januari a.s. om 10.00 uur met een pontificale hoogmis die wordt voorgedragen door bisschop Mgr. Jean-Pierre Delville van Luik en muzikaal opgeluisterd door het kerkelijk zangkoor Sint Caecilia.

Op zondag 9 januari a.s. om 09.30 uur verlenen wij -zoals gebruikelijk- onze medewerking aan het Gerlachusoctaaf. Deze H. Mis wordt voorgedragen door rector L. Hendriks van het grootseminarie Rolduc, de zang is in handen van Dameskoor Cantate Sittard. Er zal een erewacht op het altaar plaatsvinden, ons klaroenkorps speelt tijdens de mis 3 werken en de overige leden nemen geüniformeerd plaats in de banken.

Ook leuk om te weten is dat de parochie Sint Gerlachus een nieuwe website heeft: www.kerkhouthem.nl. Daarnaast is er de Stichting Vrienden van Sint Gerlach opgericht, zij wil een bijdrage leveren aan de herinneringen aan en de verering van Sint Gerlach en aan de instandhouding van zijn heiligdom. Deze stichting is speciaal voor geïnteresseerden van onze prachtige kerk en de H. Gerlachus. Met een bijdrage van € 10 per jaar word je al lid en word je op de hoogte gehouden van alle georganiseerde activiteiten en zorg je zelf mee voor de instandhouding van het heiligdom. Check hun website maar eens: www.vriendenvansintgerlach.nl, is echt de moeite waard!

Op deze laatste site is het gehele programma van het Gerlachusoctaaf terug te vinden. Zo is ook te lezen dat tijdens de H. Mis van zaterdag 8 januari a.s. de zang wordt gedaan door het Houthemse Orphée Social Singing en de muzikale opluistering in handen is van onze collega-muziekvereniging Brassband Sint Gerlach. Mooi om te zien dat een kleine gemeenschap op zo’n momenten heel groot kan zijn.

Leve Sint Martinus!
Gelukkig nieuwjaar 2022

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!