“Het regent zonnestralen”, zomaar een Nederlandstalig liedje.. Maar ó zo toepasselijk vandaag, want het regende pijpenstelen én er waren flink wat zonnestralen. Met uitzondering van sneeuw hebben we zowat alle weersomstandigheden gehad vandaag. Maar niets kon de pret drukken, want het was een super geslaagd dagje!

We begonnen al vroeg met het afbreken van de tenten die onze schuttersvrienden uit Valkenburg de dag ervoor voor hun koningsvogelschieten hadden gebruikt. Dus óp naar Valkenburg en gaan met die banaan. Bij aankomst op de schietweide was het merendeel aanwezig en kon er gebikkeld worden zodat om 13.00 uur het schietterrein startklaar was voor de op één na spannendste wedstrijd van het jaar. Er waren dit jaar 7 teams aan de start verschenen, minder dan de jaren ervoor. Maar de sfeer was er echt niet minder om, want het was van begin af aan een gezellige boel. Er werd geloot en na het Houthems kwartiertje was iedereen er klaar voor. De teams waren strijdlustig en wilden niet voor elkaar onder doen.

Ook de kinderen hadden het erg naar hun zin. Onder leiding van onze schuttersvrienden uit Meerssen waren de jongens en meisjes erg gemotiveerd om te winnen. Dit jaar schoten ze niet op bölkes, maar op een vogeltje, een eekhoorntje en een varkentje. Van ijzer welteverstaan, uiteraard geen levende dieren. Lou Curfs (zoon van ons oud koningspaar René en Kim) bleek de meest vaste hand te hebben, hij schoot 10 uit 15 en bereikte daarmee de eerste plaats. Hij werd op de voet gevolgd door zijn zusje (en jeugdprinses) Juul Curfs die 7 uit 15 schoot en Lars Lakens kwam daar met 4 uit 15 achteraan. De overige kinderen werden 4e. Maar ze hebben allemaal super geschoten!

En toen kwam de ontknoping. En die moest er snel komen ook, want het weer werd steeds dreigender. Omdat er eerder in de middag ook al een flinke plens- en onweersbui was gevallen, liep de planning een beetje uit en buienradar voorspelde opnieuw niet veel goeds. Er moest zelfs geloot worden voor de 3e plaats omdat het weer ons geen tijd meer liet om te kavelen (zoals het zou moeten).

Team “Veer Sjeete Op Sjerrep” won met 35 uit 36 punten een meer dan verdiende 1e prijs! Ze schoten namelijk meteen de eerste ronden al 18 punten, het maximaal haalbare. Wat een super prestatie! De dames waren maar wát trots op hun wisseltrofee en wilden hem meteen meenemen voor op de schoorsteen. 2e werd team Coumans en Curfs met 32 punten en na loting werd het team van Eric Schrooders, “De Echte Schutte” 3e met 31 punten. Evenveel als “CV De Boschrave”, maar de loting besliste dat zij daarom een plekje lager zouden eindigen. De 5e plaats was voor “Houthemse Chickies en aanhang”, 6e werd team “Onderstestraat Boven” en last but not least “De Sjneuzels” ontvingen de medaille voor de poedelprijs met maar liefst 20 punten!

De prijsuitreiking vond plaats ín de tent, want de regen viel inmiddels met bakken uit de lucht. Het bleef dan ook nog lang gezellig op de wei, want niemand wilde naar huis. Dus werd het vat nog aangeslagen, de laatste snacks uitgedeeld en lekker samen gekeuveld. We willen dan ook iedereen bedanken die op zijn of haar manier een steentje heeft bijgedragen. Dank aan de deelnemers, hopelijk tot volgend jaar! Dank aan de schutters van St. Barbara Meerssen en de Jonge en Oude Nobelen van Valkenburg. Maar vooral een groot woord van dank voor onze eigen leden en vrijwilligers.

Leve St. Martinus!

1e Team Veer Sjeete Op Sjerrep
De winnaars!
2e Team Coumans en Curfs
2e plaats: Team Coumans en Curfs

Poedelprijs De Sjneuzels Team de Sjneuzels wint de poedelprijs[/caption]

Winnaars Jeugdschieten Lou Juul Lars Jeugdwinnaars: v.l.n.r. Juul Curfs, Lou Curfs en Lars Lakens[/caption]

31,35,150,154.871429

7

12

11

9

2

Jeugdschieten

10

5

4

Tambour-maître incognito
Tambour-maître incognito

6

8

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!