In 2012 werd de Stichting Rozenheuvel Fonds opgericht door Elisabeth Prins samen met haar echtgenoot Prof. Dr. Martin Prins met als doel het financieel ondersteunen van verenigingen, stichtingen en andere instellingen in de regio Zuid-Limburg, bij het organiseren van sociaal-culturele activiteiten voor het algemeen belang.

Als u een beetje bekend bent met de geschiedenis van Valkenburg, dan is waarschijnlijk het eerste waar u aan denkt als u de naam Rozenheuvel leest of hoort, “Villa Rozenheuvel” aan de Plenkertstraat in Valkenburg aan de Geul. Een woning die is gebouwd in opdracht van Karel Diepen, een broer van Jan Diepen die in “Villa Alpha” woonde, welke ook is gelegen aan de Plenkertstraat. Beiden zoon van Armand Diepen die in 1891 “Villa Alpha” om gezondheidsredenen had aangekocht.

De familie Diepen is in het begin van de twintigste eeuw onder andere verantwoordelijk geweest voor de aanleg van niet alleen de Romeinse Katakomben (een replica van delen van de catacomben in Rome) maar ook van het Rotspark en het Openluchttheater in Valkenburg.

In 2011 wordt op de muur van Villa Rozenheuvel een plaquette aangebracht als eerbetoon aan Karel Diepen en het werk dat hij heeft verricht voor de cultuursector in Valkenburg.

Onderstaande afbeelding toont zittend Leonie Diepen-Bareel de weduwe van Armand Diepen. Achter haar staan v.l.n.r Karel, Mieta en Jan. Zittend zien we de drie andere zonen Leo, Rudolph en Herman met achter hen hun echtgenotes.

De Stichting Rozenheuvel Fonds dankt de naam aan “Villa Rozenheuvel” welke op dit moment in het bezit is van Elisabeth Prins en haar echtgenoot. Een mooier eerbetoon had Karel Diepen zich niet kunnen wensen.

Wij danken de Stichting Rozenheuvel Fonds voor de donatie die wij hebben mogen ontvangen voor de organisatie van het bondsschuttersfeest op 26 mei 2024 op het landgoed van Château St. Gerlach en verheugen ons erop het bestuur van de Stichting en Elisabeth persoonlijk op dit evenement te mogen begroeten en ontmoeten.

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!