Grenadiers / Schietploeg

Grenadiers is een andere benaming voor geweerdragers. Geweerdragers marcheren achter de officieren en zijn als het ware de eenheid waar de schutterij haar naam aan dankt. In rotten van vier dragen zij hun geweer over hun rechterschouder, vastgehouden door een gebogen arm met de hand aan de riem (zoals hier beneden ook te zien is). Tegenwoordig hebben zij ook andere functies binnen de vereniging zoals het lossen van saluutschoten tijdens de Heilige Sacramentsprocessie en diverse andere gelegenheden.

Van links naar rechts: Michelle Oostwegel, Els Hambeukers, Erik Darding, Kevin Schrooders, Ton Selten, André Vermeulen, Commandant Roland Hessels en Rick Kulmer

En aan hun functie is een wedstrijdelement toegevoegd, namelijk het schieten met de zware schuttersbuks (van Wapenmakerij Hendrix uit Lottum) op bölkes van 1,5 x 1,5 cm of 1 x 1 cm. Dit doen ze tijdens de de bondsschuttersfeesten van onze Rooms Katholieke Zuid-Limburgse SchuttersBond, OLS en ZLF en na uitnodiging op een gastschuttersfeest of andere schietwedstrijd. Tijdens deze wedstrijden zijn ze uitgerust met stevig schoeisel en een Martinus-blauwe bodywarmer. Zie beneden een foto!

Van links naar rechts: Erik Darding, Jeroen Schrooders, Ton Selten, Rick Kulmer, Els Hambeukers, Kevin Schrooders, Michelle Oostwegel en Aloys Ackermans.

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *