Afgelopen weekend waren de bogen strak gespannen, want het eerste échte schuttersweekend van 2019 stond voor de deur. En meteen was het een drukte van jewelste, want de zondag zat helemaal volgepropt. Gelukkig wel met allemaal leuke activiteiten én met allemaal primeurs.

Maar het begon met de algemene oefening op vrijdagavond. De week ervoor had onze nieuwe commandant Rick een spoedcursus commanderen gehad van de enige echte Peter Roosenboom van Schutterij Sint Mauritius Strucht. Na een rondje of 10 door de Baron de Selysstraat dachten beide heren dat het kat in het bakkie was en werd -tot grote tevredenheid van de schutters die inmiddels spierpijn hadden- de oefening gestaakt. Vrijdag 10 mei mocht Rick zijn kennis opnieuw in de praktijk brengen en dat ging hem super goed af. We waren er klaar voor.

Zaterdag 11 mei stond de schietoefening op de planning en ook daar werd niets gemist. Dus ook de schutters waren warmgedraaid.

Zondag 12 mei was dan d-day. Allereerst mochten we die ochtend acte de présènce geven tijdens het eerste ToFF Moederdag Verwenontbijt, georganiseerd door ToFF Events, een initiatief van Armand Sluysmans en Roland Beerens. Dit nieuwe evenementenbureau organiseert events die zich richten op kwaliteit en de goede smaak van de regio. Een dagvullend programma met het idee van een markt met een keur aan streekproducten, volop entertainment, vertier voor kinderen kortom: Goede producten voor een betaalbare prijs in een gezellige ambiance. Check www.toffevents.com voor meer informatie. Het Moederdag Verwenontbijt werd speciaal voor moeders georganiseerd die door hun partners en kinderen waren uitgenodigd om eraan deel te nemen. Als entertainment waren diverse initiatieven uitgenodigd waaronder wij dus. Rond de klok van 11.00 uur marcheerden we het terrein van Buitenplaats Vaeshartelt op om de moeders te laten zien hoe een schutterij zich presenteert op een schuttersfeest en wat een defilé inhoudt. En ze keken hun ogen uit!

Maaaaarrrr…. We hadden die (moeder)dag natuurlijk nog meer op de planning namelijk: het 1e bondsschuttersfeest van 2019 en dat vond plaats in Epen! Dus we vertrokken snel richting het Epense schuttersterrein in het prachtige Limburgse landschap en we waren ook maar nét op tijd. De vuurdoop voor commandant Rick, bordjesdrager Stijn Van Melick, grenadier Dana Davies en ook “mini-marketentster” Tess Van Melick en klaroenblazer Roana Hessels mochten die dag voor het eerst voor het echie meedoen. Helaas waren onze voorzitter Harry Schurgers, marketentster Tonie Haagmans en officier Arno Roeloffzen om gezondheidsredenen niet in de gelegenheid om geüniformeerd mee te lopen die dag, maar ze zijn allemaal gedreven om volgende keer “gewoon” aanwezig te zijn. Presentatie, optocht, defilé, het leek alsof we het vorige week nog gedaan hadden. En als klap op de vuurpijl een super mooie 3e prijs voor onze koning Jef Pluijmen! Ongeschoren toch de beste hihi.. In de tent werd onze jarige job Monique Deusings het podium op geroepen waar alle schutters in de hele tent (mede) voor haar “Lang zal ze leven” zongen. Het was heerlijk om weer op de sjöttewei te zijn, het was een gezellige en prachtige dag!

Fotocredits: Benji Ramakers en Dirk Van Melick.

Dé Martinusvlag wappert
Dé Martinusvlag wappert
Binnenkomst Vaeshartelt
Binnenkomst Vaeshartelt
Binnenkomst Vaeshartelt
Binnenkomst Vaeshartelt
Vaandrig Aloys
Vaandrig Aloys
Koningspaar 2019 Vaeshartelt
Koningspaar 2019 Vaeshartelt
Bordjesdrager 2019 Epen
Bordjesdrager 2019 Epen
Presentatie Epen
Presentatie Epen
Opening
Opening
Koningspaar 2019 Epen
Koningspaar 2019 Epen
Optocht 2019 Epen
Optocht 2019 Epen
Jurering koningspaar
Jurering koningspaar
Koningspaar Jef & Ivonne
Koningspaar Jef & Ivonne
Jarige Job Monique Deusings
Jarige Job Monique Deusings
Vuurdoop overleefd
Vuurdoop overleefd
0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!