Op de 11de van de 11de (11 november) 2015 trok de traditionele lampionennoptocht door de Houthemse straten. Onze schutterij liep voorop en de kinderen van de basisschool met hun (groot)ouders liepen met zelfgemaakte lampionnen in een verlichte stoet mee. Natuurlijk waren ook beide carnavalsverenigingen CV De Boschrave en JCV de Boschraefkes met hun jeugdprins en onze tamboer Jesse in het midden aanwezig.

Voorafgaand aan de lampionnenoptocht zegende onze pastoor en geestelijk adviseur John Burger de lampionnen met het Gerlachus reliekje. En na afloop was er een groot Sint Maartensvuur en vertelde beschermheer Jan Wortmann het Martinusverhaal onder het licht van het vuur en het genot van warme chocomel en cake. Alhoewel de temperatuur niet dusdanig was dat de warme chocomel noodzakelijk was.

Na de Sint Maartensactiviteiten haalden de carnavalsverenigingen de Raef uit de boom ten teken van de start van het 5e seizoen.

Het Sint Maartensfeest komt tot stand door prettige samenwerking van onze schutterij met de Ouderraad van de Basisschool St. Gerlachus, CV De Boschrave, JCV De Boschraefkes en Kindervakantiewerk Houthem KVH.

Foto’s met dank aan Hay Herben.

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!