Op vrijdagavond 3 juli trok onze schutterij onder tropische omstandigheden in schuttershemd (zonder schuttersjas) naar de parochiekerk voor een belangrijke ceremonie die ons binnen een uur zou voorzien van een nieuwe keizer, generaal en commandant.

Allereerst bedankte voorzitter Wim Derks de aftredende keizer Harry Schurgers en zijn keizerin Anita Derks voor ruim 10 jaar trouw, waardig en enthousiast uitdragen van het keizerschap. Vervolgens werd Jeroen Schrooders ontdaan van zijn attributen als commandant.

Na de installatie van de nieuwe commandant met eed op het vaandel nam Roland Hessels voor het eerst het commando. Aansluitend werd Harry Schurgers geïnstalleerd als de nieuwe generaal en Jeroen Schrooders als keizer. Beide heren hebben waanzinnig mooie uniformen in zwart en zullen zeker hoge ogen gooien op de schuttersfeesten. Maar ook de schutters en overige aanwezigen in de kerk waren al zeer onder de indruk.

Na de installatie werden de nieuwe functionarissen gezegend door pastoor en geestelijk adviseur John Burger en werden de eerste foto’s gemaakt op het altaar.

Na een korte rondgang door het dorp kwamen de schutters bij het verenigingslokaal waar afgetreden keizer Harry Schurgers zijn keizerin Anita Derks verraste op een heel persoonlijke manier met mooie woorden, een kado en een flinke bos bloemen. Aansluitend was het nog lang gezellig in het verenigingslokaal.

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!