Op maandag 30 maart zijn wij als schutterij te gast in de klas van de Houthemse basisschool St. Gerlachus en presenteren wij onze springlevende Houthemse schutterij St. Martinus (sinds 1599) aan alle schoolkinderen van de groepen 1 t/m 8.

Tijdens de schuttersles zullen we de historie en het heden van de eeuwenoude schutterstradities uitleggen. Aan de hand van foto- en beeldmateriaal en een groot aantal leden van onze schutterij in uniform in de schoolklas. We spreken over de rol van de schutterij vroeger en nu, het schieten, exercitie, koningsvogelschieten, muziek in de schutterij en natuurlijk de functie van de jeugd in onze vereniging.

Onze jeugdtamboers Jesse Backus, Niek Ruiter, Max Backus, Roana Hessels, Dries Ruiter en Chris Baeten laten horen wat zij al kunnen spelen en hopen erop dat er nog meer vriendjes en vriendinnetjes samen muziek komen maken in de jeugdband.

Na de paasvakantie verwelkomen we de schoolkinderen op maandag 13 april (voor groep 1-4) of maandag 20 april (voor groep 5-8) voor workshops van 13.00 tot 15.00 uur in ons schutterslokaal gemeenschapshuis De Holle Eik.

Tijdens de workshops krijgen de kinderen de kans te ondervinden hoe je als kind onderdeel kunt zijn van de schutterij door het meespelen in het muziekkorps. Tijdens een workshop trommelen zal onze vakleerkracht Henk Martens de kinderen laten samenspelen met slagwerk.
Verder zal onze trompetdocent Roger Cobben de kinderen laten spelen op trompetten en trombones, speciaal geschikt voor kinderen: de pBone (trombone) en pTrumpet (trompet).

Na de workshopmiddag krijgen de kinderen de mogelijkheid zich in te schrijven voor een aantal proeflessen op slagwerk of trompet om te ervaren hoe de lessen gaan.  Daarna komt de leerling in het opleidingstraject van onze vakleerkrachten (met landelijk erkend muziekdiploma) tijdens de wekelijkse individuele lessen en de groepsles.

Heeft u vragen over de schutterslessen of workshops of wilt u nu al concrete informatie over onze jeugdopleiding?

Neem dan contact op met jeugdcoordinator Maurice de Lange op 06 – 29 50 62 98 of loop op maandagavond om 19.30 uur binnen op onze jeugdrepetitie in de Holle Eik (achterzijde via Parochiehuis) of op donderdagmiddag vanaf 15.30 uur op de individuele muziekles eveneens in de Holle Eik.

Jeugdwerving_maart_2015

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!