Tijdens het koningsvogelschieten van onze vereniging op zaterdag 29 augustus kregen we binnen enkele uren maar liefst 2 nieuwe keizers erbij.

Wim Derks kreeg officieel de titel van Schutterskeizer door het voldragen van zijn 3e opeenvolgende koningsjaar en de 5e keer in zijn schuttersloopbaan. En werd daarmee titulair de 4e schutterskeizer van onze vereniging. Onze keizer in ruste Theo Schrooders, onze onlange afgetreden keizer en huidig generaal Harry Schurgers, de huidige schutterskeizer Jeroen Schrooders en nu dus ook Wim Derks.

Bij het jeugdschieten kreeg Wout Evers de kans om bij het jeugdschieten eveneens 3e opeenvolgende jaren de koningstitel te behalen. Na een spannende kaveling wist ook hij de rust te bewaren en behaalde hij de 3e koningstitel en daarmee de unieke titel van Jeugdkeizer. Voor zover bekend de enige in heel de schutterswereld.

Anita Derks wist de schietkunst en geluk van haar echtgenoot Wim goed af te kijken en in praktijk te brengen. Zij schoot namelijk het laatste stukje van de houten koningsvogel naar beneden en werd daarmee schutterskoning. Zij zal dit samen met haar Wim uitdragen. Anita zal hierbij een prachtige jurk dragen en Wim functioneert als draagkoning en zal het zilver dus het 6e jaar dragen. Voor zover bekend is ook dit uniek in het schutterswezen.

Bij de burgers was er ook een spannende strijd. Op het laatst leek de vogel meerdere keren op 1 kogel na bezweken maar bleef deze toch hangen. Uiteindelijk kon Ad Janssen de titel van burgerkoning voor zich winnen. Hij strijdt al 30 jaar mee om deze titel en dit jaar was het hem gegund.

Na het koningsvogelschieten en de huldiging van de koningen en keizers trok de schutterij langs het bordes van het Chateau voor het defile en aansluitend genoten de schutters en dorpsgenoten van een gezellige avond in het verenigingslokaal.

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!