De traditionele jaarmis ter ere van overleden en levende leden van onze schutterij op zondag 22 maart als aftrap van het nieuwe schuttersseizoen belooft een goed nieuwe schuttersjaar.

Met enkele nieuwe geweerdragers (grenadiers) en muzikanten in de gelederen bezocht de schutterij de parochiekerk en luisterden het klaroenkorps en de vaandelwacht de mis op. De mis werd voorgegaan door onze geestelijk adviseur Pastoor John Burger. De lezingen werden door officier Arno Roeloffzen gedaan en tijdens de dienst van de tafel klonk tromgeroffel van Maurice Roeloffzen. Het klaroenkorps speelde maar liefst 3 nieuwe muziekwerken en deze klonken in de kerk zeer goed en sfeervol.

Na de jaarmis ging het in processiemars naar het kerkhof voor het herdenken van de overleden leden van onze vereniging. Het grafstuk werd gelegd op het graf van het laatst overleden en in Houthem begraven lid. Maar geldt voor alle overleden leden die ook buiten Houthem hun laatste rustplaats hebben gevonden. Op het kerkhof werd gebeden, klonken saluutschoten en speelde Renate Hessels The Last Post op klaroen.

Na de jaarmis en bezoek aan het kerkhof werd de schutterij door de fotograaf vastgelegd op het bordes van Chateau St.Gerlach.

Hierna marcheerden de schutters naar het schutterslokaal De Holle Eik voor het schuttersmaal/koffietafel, huldiging van jubiliarissen en de schuttersmiddag.

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!