Op zondagmorgen 24 maart trapte onze schutterij in bijna siberische omstandigheden met enkele centimeters sneeuw, het nieuwe schuttersseizoen af met haar jaarmis, schuttersmaal en huldiging van jubilarissen.

De volledige schutterij bezocht om 9.30 uur de parochiekerk voor haar jaarmis, die deze keer samen viel met de viering van Palmpasen. De mis werd opgeluisterd door het klaroenkorps en op het altaar stond de vaandelwacht als erewacht. Alle andere schutters, hoogheden en schuttersgezinnen namen plaats in de kerkbanken. De heilige mis werd speciaal gericht op de levende en overleden leden van onze schutterij. Na de jaarmis ging het in processiemars naar het kerkhof voor een gebed, saluutschoten, The Last Post op klaroen en het leggen van een bloemstuk op het graf van het laatst overleden en in Houthem begraven lid, symbolisch als herdenking aan alle gestorven schutters die in Houthem of elders te ruste liggen.

Bij terugkomst in het verenigingslokaal was er een lekkere warme kop soep en een goed verzorgd schuttersmaal voor alle schutters en hun schuttersfamilie. Onder het genot van lekker eten en drinken werd er flink bijgepraat en was er een prettige schutterssfeer. Aansluitend werden de jubilarissen gehuldigd door de vereniging met een passend kado.

Tonia Haagmans werd gehuldigd voor 25 dienstjaren bij haar schutterij. Getrouwd met haar inmiddels overleden man Jan Haagmans als koningspaar in 1973, later jarenlang actief in ons toenmalige damescomite en later geuniformeerd actief geworden als marketentster. Tonia ontving de zilveren medaille van de Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS). Deze medaille werd uitgereikt door een afvaardiging van onze schuttersbond RK ZLSB. Namens de schuttersbond waren dit vice-voorzitter Broer Smeets, secretaris Rob Smeets en bestuurslid Alex Ritzen.

Dave Roumans ontving de verenigingsmedaille voor 12,5 jaar lidmaatschap van onze schutterij. Vanuit de muziekbond werd hij verrast met het vermiljoenen insigne van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT). Dit insigne werd uitgereikt door een afgevaardigde van de LBT district Heerlen, de heer Hub Limpens.

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!