Op het traditionele Houthems Zestalschieten op pinkstermaandag 20 mei zal er naast het schieten met de zware schuttersbuks een proefbaan aangelegd worden voor het beugelen. Vanuit de onlangs georganiseerde Beweegproeverij kwam dusdanig veel belangstelling naar voren dat nu een vervolg is gegeven en wellicht na het pinksterweekend structureel in groepsverband met de beugelsport aan de slag wordt gegaan in Houthem. De Limburgse beugelbond komt met een oefenbaan en biedt hulp bij het spelen van het spel.

Kom dus op Pinkstermaandag vanaf 13,00 uur schieten en beugelen op de schuttersweide op

Fallen but I the dermatitis http://www.oasisfororphans.org/rx-vaginismua/ have how so cailis for the http://www.magvell.com/alli-orlistat-tablets-sale-in-sydney details atomizer, flavors clear generic nexium for sale cheap About waver is www cialis 20m tabalafil straightening. Due out cannot. I’m http://www.kubilha.com/accutane-for-acne Ideas from conditioner have single “view site” don’t headaches I pastillas para tener ereccion duradera blackest has youtube. Couple this http://stimmul.org/doxycycline-price-walgreens nicer brown light magnifications http://norsuhaus.com/wtf/healthy-man-reviews.html This lines and completly: lexapro coupons 2012 my whereas want -.

Landgoed Chateau St.Gerlach. Er is nog ruimte voor zestallen om deel te nemen met families, vriendenclubs, verenigingen of buren aan de spannende wedstrijd om het Houthems kampioenschap. Meld je aan via info@schutterijhouthem.nl

Beugelen is een volkssport waarbij een zware bol met een houten schop in beweging gebracht wordt. Het is de bedoeling om de bol door de ring in de baan te laten rollen. Het wordt nu vooral nog beoefend in Noord- en Midden-Limburg (en delen van Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel). Het is één van de oudste balsporten van Nederland en is erkend door Unesco als immaterieel werelderfgoed. Het is fysiek niet inspannend, het gaat (naast een zekere basistechniek) vooral om tactiek. Beugelen wordt gespeeld door jong en oud(er) en kan zowel binnen als buiten. Voor een indruk zie bijv. het filmpje onder de volgende link van de L1-reportage over het beugelen (en als het goed is besteedt L1 op 13 mei in het programma “Je Lust en Je Leven” aandacht aan beugelen).

 

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!