Wat gaan we doen

De indeling van ons schuttersweekend is als volgt:

Zaterdag 25 mei 2024
Op zaterdag 25 mei mei organiseren we het jaarlijkse Houthems Zestalschieten voor onze sponsoren, maar ook voor Houthemnaren en mensen die een binding hebben met ons prachtige dorp. Dit keer is besloten om naast zestallen ook drietallen te laten inschrijven om de mogelijkheid van deelname zo laagdrempelig mogelijk te houden.

Na zo’n spannende, sportieve dag, is het natuurlijk tijd om de innerlijke mens te verzorgen en dat kan op ons terrein met de aanwezige eet- en drinkgelegenheden. Maar blijf vooral nog even, want de prijsuitreiking vindt aansluitend plaats in de grote feesttent.

Aansluitend organiseren we een Houthemse Aovend welke in het teken staat van het talent uit ons mooie dorp. We hebben gemeend om een mini-combiconcert te organiseren met onze eigen Brassband Sint Gerlach en Orphée Social Singing en misschien spelen onze eigen muzikanten ook wel een nootje mee. DJ Nando Pellemans i.s.m. TEC Audio zal de avond muzikaal vormgeven. Eindtijd: 22.00 uur.


Zondag 26 mei 2024
Op zondag 26 mei vindt het alom bekende (258e) bondsschuttersfeest van de Rooms Katholieke Zuid-Limburgse Schuttersbond (hierna te noemen RK ZLSB) plaats. Twaalf bondsschutterijen en zeven gastverenigingen zullen hieraan deelnemen. Hier vindt u welke dit zijn.

De dag wordt geopend met de presentatie van de schutterijen voor de hoogheden van onze vereniging, van ons dorp en van de RK ZLSB, zoals op elk bondsschuttersfeest.

Omstreeks half drie zullen de schutterijen opgeroepen worden om zich op te stellen voor de officiële opening met toespraken van onze voorzitter, burgemeester Prevoo en de voorzitter van de RK ZLSB en aansluitend zal Pastoor Dieteren het bondsschuttersfeest zegenen. Onze enige echte Brassband Sint Gerlach speelt de volksliederen.

Daarna start de optocht door enkele straten van Houthem met het op Sint Gerlach beoogde defilé.

Vervolgens vinden op het landgoed Château Sint Gerlach de diverse wedstrijden plaats waaronder de schietwedstrijden op kogelvangers.

Ter afsluiting zal DJacky de feesttent (figuurlijk) op de kop zetten, samen met o.a. Coverband Ton!ght en Brent Slijpen. Ook hier is de beoogde eindtijd 22.00 uur.

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!