Vandaag stond het 255e bondsschuttersfeest van de RK ZLSB op de planning en dat zou gehouden worden in Mechelen. Echter, het weer dacht daar anders over. Een hittegolf verpestte het voor de schutterij van Mechelen, de Gemeente Gulpen-Wittem blies het hele bondsfeest af. Erg jammer, voor de organisatie, maar ook voor onszelf. Want dat zou het laatste bondsfeest van het seizoen zijn en nu stopte het seizoen heel abrupt. Maar dat mocht de pret niet drukken, want onze schutters hadden natuurlijk de dag al gereserveerd in hun planning en de schutterij van Mechelen had een alternatief programma bedacht. Dus werden bus en materiaalwagen afbesteld (dank aan Autop en Jacobs Touringcars voor het meedenken) en vertrokken we op carpoolend richting Mechelen voor het frühshoppen met Rasss Echt en DJ Marvinnoise.

Bij aankomst werd al snel duidelijk dat niet elke schutterij er zo over dacht als ons, want de feesttent was helaas erg leeg. Maar dat mocht de pret niet drukken, want het bandje en de DJ deden goed hun best en zorgden ervoor dat we ons meteen thuis voelden in Mechelen. Ook de schutterskoning Peter Lindelauf was ons erg dankbaar en uitte dit door ons meteen van een drankje te voorzien. De dankbaarheid was natuurlijk hartstikke lief, maar niet nodig. Want schutters onder elkaar doen dit nou eenmaal voor elkaar. Er is geen moment geweest dat we getwijfeld hebben om niet te gaan. Ook niet onze jubilaris Ton Selten die we 12,5 jaar geleden transfervrij mochten overnemen van Zaate Hermenie Zoonder Draank Geine Klaank en die bij ons zijn carrière verder heeft uitgebouwd.. Voor het filmpje, zie onze facebookpagina. En let maar niet op het geblèr van de secretaris tussendoor… En zo werd het al snel heel gezellig in de feesttent en het was ineens ook 16.00u, eindtijd van het frühshoppen. Dus óp naar Houthem voor de gebruikelijke afsluiting van het schuttersseizoen. Bij het gemeenschapshuis aangekomen werd er gewinkeld in ons muziekhok en kwamen diverse leden met instrumenten naar buiten om het seizoen muzikaal af te sluiten.

Dankjewel aan alle schutters die dit seizoen mede tot een succes hebben gemaakt! Op naar het koningsvogelschieten over een kleine 3 weken!

PS: Dit artikel bevat foto’s die wellicht normaal niet door de censuur komen. Maar omdat het de seizoensafsluiting betreft, hebben we gemeend ze er nu wel tussen te proppen. Dus kijk en huiver..

Tis nog rustig in de tent..
Tis nog rustig in de tent..

DSC_0213

Begeerlijke vrijgezel met grote worst..
Begeerlijke vrijgezel met grote worst..
Goed in huishoudelijke taken..
Goed in huishoudelijke taken..
Melige vader krijg je erbij..
Melige vader krijg je erbij..
Ton, de mos dalik zinge...
Ton, de mos dalik zinge…
Selfietime!
Selfietime!
Naat!
Naat!
Ze zijn weer vriendjes, de heren Jansen
Ze zijn weer vriendjes, de heren Jansen
Antonius van SV Zoonder Draank Geine Klaank..
Antonius van SV Zoonder Draank Geine Klaank..
0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!