De Houthemse schutterij St.Martinus begint in de maand maart aan haar nieuwe schuttersseizoen. Nadat in de wintermaanden hard achter de schermen is gewerkt en geoefend zijn  de schutters klaar voor de start. Na de jaarvergadering op dinsdag 13 maart is er op zondag 18 maart de traditionele jaarmis en het schuttersmaal en aansluitend huldiging van enkele  jubilarissen.

Bestuur en leden van St.Martinus huldigen dit jaar Mia Schrooders – Herben en Edith Volders – de Lange vanwege hun zilveren schuttersjubileum. Mia was jarenlang keizerin van de vereniging en actief in het damescomité en achter de schermen in de schuttersfamilie Schrooders. Edith Volders is schuttersmuzikant in hart en nieren, als tamboer gestart maar na  enkele jaren overgestapt naar de basklaroen. De grenadiers Paul Stevens en Rick Kulmer worden gehuldigd voor 12,5 jaar trouwe dienst. Beiden zijn actief in de schietploeg en Rick is daarnaast ook bestuurslid van de vereniging.

Bij gelegenheid van de seizoenstart wordt tevens de nieuwe vaandrig Alois Ackermans geinstalleerd en zal de huidige vaandeldrager Bert Kools zijn functie neerleggen en toetreden tot het officierskorps met de rang van 1e luitenant.

Bij de start van het seizoen is het voor nieuwe leden tevens mogelijk in te stappen in zowel het klaroenkorps als de schietploeg. De repetities zijn elke vrijdagavond vanaf 19.30 uur in De Holle Eik en de schietoefeningen starten 7 april op de schuttersweide op landgoed Chateau St.Gerlach, elke zaterdag vanaf 17.00 uur.

0 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!